Yemesi yasaktı... Taha'nın yıllar sonra 'pastalı' doğum gününde hayalleri gerçek oldu

'PKU' hastası Taha Dönmez yıllardır et, süt, deniz ürünleri, yumurta, kuru yemiş ve baklagil gibi protein içerikli pek çok gıdayı tüketemiyor. Taha'nın en büyük hayalinden biri 'pastalı' doğum günü kutlamasıydı ve bu 11'inci yaş gününde gerçek oldu. Taha diyetine özel hazırlanan proteni azaltılmış pastanın mumlarını 'polis olma' dileğiyle üfledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yemesi yasaktı... Taha'nın yıllar sonra 'pastalı' doğum gününde hayalleri gerçek oldu

PKU Aile Derneği iş birliği ile 'Abidinle Gülümse' sosyal sorumluluk projesi kapsamında, koronavirüs tedbirlerine uygun olarak dernek üyeleriyle zoom uygulaması üzerinden bir araya gelen Taha'nın aldığı uzaktan kumandalı araba karşısındaki mutluluğu ise gözlerinden okundu.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşayan 2 çocuklu Ali ve Nazmiye Dönmez çiftinin en büyük çocukları Taha'ya henüz bebekken genetik bir hastalık olan fenilketonüri yani PKU teşhisi konuldu. Sağlık ocağında topuktan alınan kanla tespit edilen hastalık sonrası Dönmez Ailesi'nin hayatı da değişti. Et, süt, deniz ürünleri, yumurta, kuru yemiş ve baklagil gibi protein içerikli pek çok gıdayı tüketemeyen Taha için özel bir beslenme programı izlendi. Aile, protein içeren yiyecekler beyinde ciddi hasara yol açabileceği için yıllarca Taha'nın özel beslenmesine dikkat etti. Ancak Taha için en zorlu zamanlar doğum günü kutlamaları oldu.

MUMLARI ÜFLERKEN POLİS OLMAYI DİLEDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER