Törensiz nikâha izin var

İçişleri Bakanlığı, ‘kısmi kapanma’yla ilgili vatandaşlardan gelen sorular üzerine açıklama yaptı: Resmi evlilik işlemleri, tören, nikâh merasimi ya da düğünsüz yapılabilecek. 18 yaş altı gençler ve çocuklar yanlarında veli veya vasileri bulunması şartıyla sınırlama olmayan gün ve saatlerde şehirlerarası seyahat yapabilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Törensiz nikâha izin var

ÖZEL ARACIMLA ŞEHİRLERARASI YOLA NE ZAMAN ÇIKABİLİRİM?: Sokağa çıkma ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmayan zaman aralıkları (saat 19.00-saat 05.00) içinde kalmak koşuluyla özel araçlarla şehirlerarası seyahat yapılabilecek. Varış şehrine ulaşılamamış olsa bile sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında seyahat izin belgesi olmayanların yolculuğa devam etmesine müsaade edilmeyecek.

EVLENEMEZ MİYİM?: Tören, nikâh merasimi ya da düğün yapmaksızın resmi evlenme işlemleri gerçekleştirilebilecek. Ancak ilgili genelgede belirtildiği şekilde 17 Mayıs 2021 tarihine kadar nişan, kına, tören, nikah merasimi ya da düğün yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

MOLA YERLERİNDE YEMEK VAR MI?: İl-İlçe Umumi Hıfzıssıhha kurullarınca izin verilen, yerleşim birimleri sınırları dışındaki karayolları üzerinde, şehirlerarası seyahat edenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik dinlenme tesislerindeki yeme-içme yerleri, sadece şehirler arası seyahat edenlere hizmet sunulması ve aynı masada ikiden fazla kişiye servis açılmaması kaydıyla masada servis şeklinde hizmet verebilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER