Ellerinde silahlarla... Hafter'in paralı askerleri böyle görüntülendi!

Hafter'in paralı askerleri market alışverişi yaparken görüntülendi. Askerlerin ellerinde uzun namlulu silahlarla dolaşırken gösterdikleri rahat tavırlar büyük tepki çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ellerinde silahlarla... Hafter'in paralı askerleri böyle görüntülendi!

Libya'daki 5+5 Askeri Komitesi, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e paralı askerlerin ülkeden çıkartma çağrısına bir kez daha uymadı. Darbeci Hafter'in saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner’e bağlı paralı askerler Sirte kentindeki markette alışverişte görüntülendi.

Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki tanınmış hükümeti Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı güçlerden beşer askeri temsilcinin yer aldığı 5+5 Askeri Komitesi, Berlin Konferansı'na katılan ülkelere, yabancı paralı askerlerin ülkeden çıkarılması da dahil olmak üzere Libya kriziyle ilgili yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu.

PARALI ASKERLER MARKET ALIŞVERİŞİNDE

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER