için kaldı

Parayı konuşun ama nasıl?

Size hiç para hakkında konuşmayı öğreten biri oldu mu? Çoğunluk, bu soruya HAYIR cevabını verecektir. Bu yüzden, burada bu zor konuşmayı yapmanıza yardımcı olacağız.

PARADURUMU PARADURUMU
Parayı konuşun ama nasıl?

Size hiç para hakkında konuşmayı öğreten biri oldu mu? Çoğunluk, bu soruya HAYIR cevabını verecektir. Bu yüzden, burada bu zor konuşmayı yapmanıza yardımcı olacağız.

Peki parayı konuşmak neden bu kadar zor?

Diyelim ki, en sevdiğiniz kafede, eşiniz veya arkadaşınız ile görüşüyorsunuz. İyi vakit geçiriyorsunuz. Birden masanın karşısındaki kişinin yüzü ciddileşiyor. Nedir diye soruyorsunuz. Aslında sizinle konuşmak istediği önemli bir şeyleri olduğunu söylüyor.

Konu: Para

Hesap Lütfen!

Bazılarını para hakkında konuşma fikri rahatsız eder. Peki neden? Çünkü tüm kültürel farklılıklarımıza rağmen, görünüşe göre ortak noktamız, para hakkında asla konuşmamamız gerektiğiydi! Bize kaba olduğu söylendi. Enteresan bir şekilde, borsalar veya genel olarak ekonomi hakkında konuşmak sakıncalı değil.

Aslında para, inanılmaz derecede duygusal bir konu. Ve bunu bize kimse öğretmediğinden, çoğumuz için parayla ilgili ilk konuşmalarımız, elektrik olduğunu bilmediğimiz elektrikli bir çite çarpmak gibidir. Başka bir tabirle şok edici. 

Para bir matematik problemi değildir. Ahlaki temellerimiz, en değerli hayallerimiz ve en derin korkularımız için bir vekildir. Bunu yapmadan önce, bu konuşmanın nasıl olacağına dair tam olarak bir fikre sahip olmak önemli. Rakibinizin kim olduğunu bilmeden maça çıkmak ister misiniz?

Başlamanıza yardımcı olacak güçlü bir egzersiz var. Adı "Sadece Başla". 

Egzersiz: Para hakkında konuşmak istediğiniz kişiyi alın. Ve… sadece başlayın. Bu kadar. Bunu bir yara bandını sökmek gibi düşün. Muhtemelen biraz acıtacak, ama yine de yapmalısınız. Yani sadece yapın. 

İlk başta zor olacaktır. Siz ve eşiniz arasındaki farklar ön plana çıkacaktır. Ama sonunda yolunu bulacaktır. Siz olun para kaygısıyla büyümeyin. Biri için para kıtlık ve güvenlikle ilgilidir. Başkası için, para iş kurmak için fırsat, bolluk ve özgürlükle ilgilidir. Bu görüşleri değiştirebilir, istediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

Durumumuz benzersiz değil. Hepimizin bazı yükleri vardır ve bu yükler genellikle parayla ilgili konuşmaların ortasında açılır. Paylaşılan bir banka hesabı veya kredi kartı ekstresi gibi basit şeyler, varlığından haberdar olmadığınız sorunları su yüzüne çıkarabilir. Yani bu muhtemelen zor olacak. İlk başta bocalamak için kendinize izin verin. Hiç kimsenin bunun tam olarak nasıl yapılacağını öğretmediğini unutmayın. Ve ilişkinizin, hakkında konuştuğunuz paradan daha önemli olduğunu asla unutmayın.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER