için kaldı

O hisseyi en çok önerilenler listesinden çıkardı

İş Yatırım, en çok önerilenler listesinden Aksigorta’yı çıkardı, Türkiye Sigorta'yı ekledi. Raporda, 'Üç kamu sigorta şirketinin Türkiye Sigorta şemsiyesi altında birleşmesinin hayat dışı sigorta sektöründe en büyük şirketi ortaya çıkartırken, ülkede sigorta yaygınlığının artmasında önemli katkısı olabileceğini öngörüyoruz' değerlendirmesinde bulunuldu.

BORSAMATİK BORSAMATİK
O hisseyi en çok önerilenler listesinden çıkardı

İş Yatırım'ın konuya ilişkin raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"TURSG IS: En çok önerilenler listemizde yer alan Aksigorta’yı Türkiye Sigorta ile değiştiriyoruz. Türkiye Sigorta’yı kısa bir süre önce hisse başına 10.5 TL hedef fiyat ve % 51 artış potansiyeli ile araştırma kapsamımıza dahil etmiştik.

Üç kamu sigorta şirketinin Türkiye Sigorta şemsiyesi altında birleşmesinin hayat dışı sigorta sektöründe en büyük şirketi ortaya çıkartırken, ülkede sigorta yaygınlığının artmasında önemli katkısı olabileceğini öngörüyoruz.

Diğer büyüme dinamiklerinin yanında sözleşmeli acentesi konumunda bulunan üç kamu bankasının ekonomideki ağırlığının son dönemde artması da Türkiye Sigorta için doğal bir büyüme alanı yaratmaktadır. "

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER