için kaldı

NATO’da 5’inci toplantı 45 dakika sürdü

Brüksel’deki NATO Karargahı’nda Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında dün beşincisi yapılan toplantı daha öncekilere göre oldukça kısa sürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
NATO’da 5’inci toplantı 45 dakika sürdü

Saat 13.45’de başlayan toplantı 14.30’da sona erdi. “Ayrıştırma usulleri” olarak tanımlanan Doğu Akdeniz ve Ege’deki ihtilaflı ve ihtilaflı olmayan bölgelerin ele alındığı teknik toplantıya önümüzdeki hafta devam edilmesi kararlaştırıldı. Bundan önceki toplantılar yaklaşık iki saat sürerken dünkü toplantının kısa sürmesi dikkat çekti. Kulislerde, Yunan tarafının ayrıntıya girmek istememesi nedeniyle toplantının bittiği öne sürüldü.

LOZAN’LI İKİNCİ NAVTEX

Türkiye, daha önce İzmir’in Çeşme ilçesi karşısındaki Sakız Adası için yayınladığı ve Yunanistan’ın Lozan Antlaşmasını ihlal ettiğini belirttiği NAVTEX’in bir benzerini Gökçeada ve Bozcaada’nın karşısındaki Limni için de yayınladı. Süresi 24 Eylül saat 11.00’de sona erecek yeni NAVTEX’te, Limni Adası’nın Lozan Barış Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsünün Yunanistan tarafından ihlal edildiği kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER