İngiliz tatilciler isyanda: Türkiye niye kırmızı listede

İngiliz tatilcilerin, kırmızı listede olduğu için dönüşte 10 gün karantina zorunluluğu bulunan Türkiye’nin listeden çıkarılması için 50 bine yakın imza topladığı bildirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İngiliz tatilciler isyanda: Türkiye niye kırmızı listede

İNGİLİZ The Times için bir makale kaleme alan gazetenin seyahat yazarlarından Lucy Perrin, “Türkiye neden kırmızı listede” başlıklı yazısına, “Birleşik Krallık’tan daha az vaka sayısı olmasına rağmen İngilizlerin karantinasız Türkiye’ye gitmesi mayıs ayının başından beri yasak. Türkiye’nin kırmızı listede olmasının sebeplerinden biri artan bulaş oranı ve test sonuçlarındaki şeffaflık eksikliğiydi” sözleriyle başladı.

ABD’LİLER VE RUSLAR TÜRKİYE’YE GİTTİ

Yazının devamında Perrin, İngiltere’nin üç haftada bir yenilenen güvenli seyahat listesinden bahsederek, “8 Ağustos’taki düzenlemede Türkiye kırmızı listeden çıkarılmazken, bölgenin önde gelen ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri amber listeye alındı. Gözler, 26 Ağustos’ta ilan edilecek yeni listeye çevrildi. Ancak bu kez de beklenen olmadı ve Türkiye kırmızı listede kalmaya devam etti. İngiliz turistlerin kırmızı listedeki ülkelere gitmeleri neredeyse engellenmiş durumdayken, ABD’liler ve Ruslar, tatil için Türkiye’ye gidebildiler” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER