için kaldı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Bizzat davet ettiğiniz Türkiye’ye ayar verme derdindesiniz

Slovenya’nın başkenti Lübliyana’da AB Parlamento Başkanları Toplantısında konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bizzat kendinizin davet ettiği, toplantınızın misafiri, Türkiye'ye, Avrupa'yı tehdit eden Ukrayna'daki bu büyük ateşi durdurmak için canla başla çalışan Türkiye'ye ayar verme derdindesiniz. Türkiye'ye, haksız, insafsız, güya üstenci bir yaklaşımla laf sokuşturmaya çalışıyorsunuz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Bizzat davet ettiğiniz Türkiye’ye ayar verme derdindesiniz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Slovenya’nın başkenti Lübliyana’da AB Parlamento Başkanları Toplantısında konuştu. Şentop,'Bizzat kendinizin davet ettiği, toplantınızın misafiri, Türkiye'ye, Avrupa'yı tehdit eden Ukrayna'daki bu büyük ateşi durdurmak için canla başla çalışan Türkiye'ye ayar verme derdindesiniz. Türkiye'ye, haksız, insafsız, güya üstenci bir yaklaşımla laf sokuşturmaya çalışıyorsunuz.' ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Şentop sözlerine şöyle devam etti;

“Tarihin akışının hızlandığı, zor ve stratejik kararların verilmesini gerektiren, çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Elimizdeki paradigmalar, dünün ve bugünün anlayışları, yaklaşımları, modelleri, dünyada olup bitenleri tam olarak anlamamıza yardımcı olmuyor. Olan bitene müdahale etme, etkileme imkanı sunmuyor. Eski dünya bitti; yeni bir dünyanın kurulması gerekiyor. Bunun sancılarını, ayak seslerini çok yakında hissediyoruz. Bütün gündem maddelerini değiştiren, önemsiz hale getiren büyük bir krizle, burnumuzun dibinde bir savaşla karşı karşıyayız. Büyük bir ateş, bir büyük yangın evlerimizin önüne kadar geldi.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER