için kaldı

Peru Devlet Başkanı Sagasti'den ülkedeki terör saldırısına kınama

Peru Devlet Başkanı Francisco Sagasti, dün ülkenin merkezi Apurimac Vadisi'nde "Aydınlık Yol" (Sendero Luminoso) terör örgütünün yaptığı ve 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını kınadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Peru Devlet Başkanı Sagasti'den ülkedeki terör saldırısına kınama

Twitter hesabından olaya ilişkin paylaşımda bulunan Sagasti, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunarak, "Saldırıyı şiddetle kınıyorum, bu terör eyleminin cezasız kalmaması için Silahlı Kuvvetler ve Ulusal Polise gerekli talimatları verdim." ifadesini kullandı.

Polis müdürü Cesar Cervantes açıklamasında, kurbanların bar içindeyken saldırıya uğradığına dikkati çekerek, "Muhtemelen daha fazla ölüm olabilir, halka seçimlerin boykot edilmesi yönünde ölüm tehditleri var." dedi.

Peru basınında çıkan haberlerde ise Savcılık Bürosu ve Peru Ulusal Polisi tarafından toplanan verilerde, ölü sayısının 18 olduğu öne sürüldü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER