Neandertal atalarımızı biz yok etmedik... İnsanlık tarihini değiştirecek keşif!

"Neandertallerin soyu neden tükendi, köklerini modern insanların ataları mı kuruttu?" soruları uzun yıllardır bilim insanlarının cevabını aradığı bir soruydu. Bulunan yeni fosiller bu sorunun cevabını bulurken insanlık tarihinin de baştan yazılmasına sebep olabilir...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Neandertal atalarımızı biz yok etmedik... İnsanlık tarihini değiştirecek keşif!

Yeni fosiller, Neandertallerin soyunun Afrika'dan gelen modern insanlar tarafından kurutulduğuna dair görüşün sorgulanmasına neden oldu.

Fransa'nın güneyindeki bir mağarada bulunan bir çocuk dişi ve taş aletler, modern insanın atası kabul edilen Homo sapien'lerin yaklaşık 54.000 yıl önce Batı Avrupa'da bulunduğunu düşündürttü.

Bu tarih, daha önce var sayılandan birkaç bin yıl önce ve iki insan türünün uzun bir süre birlikte var olmayı sürdürmüş olabileceğini gösteriyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER