Çin Devlet Başkanı Jinping’den yeni yıl mesajı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, yayınladığı yeni yıl mesajında, “Anavatan Hong Kong ve Macao’nun refahı ve istikrarıyla her zaman ilgilenir. ‘Bir Ülke, İki Sistem’ ancak dayanışma ve ortak çabalarla istikrarlı bir şekilde ilerleyebilir” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin Devlet Başkanı Jinping’den yeni yıl mesajı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2021 yılının son saatlerinde yeni yıl konuşması yaptı. Xi, Çin Medya Grubu (CMG) ve internet aracılığıyla yayınlanan konuşmasında 2021 yılındaki çalışmaları özetlerken 2022 yılına dair hedef ve beklentilerini açıkladı. Xi konuşmasına, “Herkese Merhaba! 2022 yılının eşiğindeyiz. Pekin’den herkesin yeni yılını kutluyorum” diyerek başladı.

“2021 yılı, hayati önem taşıyan bir yıldı. Çin Komünist Partisi (ÇKP) ve devletin tarihine damga vuran olaylar yaşadık. İki ayrı ‘Yüzyıllık Hedef’in kesiştiği bu tarihi dönemde modern sosyalist ülke olmaya ve Çin ulusunun büyük kalkınmasına doğrudan giden yola baş koyduk” ifadelerin kullanan Jinping, “Bu yılın başından sonuna kadar tarlalarda, fabrikalarda, mahallelerde, okullarda, hastanelerde, kışlalarda ve laboratuvarlarda herkes yoğun bir yıl geçirdi, çaba gösterdi, katkı yaptı ve başarılar elde etti. Zaman su gibi akıyor. Geçen bir yılda dirençli ve dinamik bir Çin’i gördük, tanıklık ettik. Burada dost ve saygılı insanlar var, burada her geçen gün hızla gelişen bir ülke var, burada nesilden nesile aktarılan dava var. 1 Temmuz’da ÇKP’nin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutladık. Tian’anmen Kulesi’ne çıktığımda yoğun duygular yaşadım. Tarihe bakıldığında, insanlarda derin izler bırakan sayısız olayların yaşandığı son yüzyılda Çin Komünist Partisi, milyonlarca Çin halkına öncülük ederek, sayısız zorluklara rağmen kendi iradesini kaybetmeden ileriye gittiği için büyük hedefini gerçekleştirdi. Asıl gaye daima akılda tutulursa bu hedefe bir gün ulaşılır. Yalnızca kararlılıkla, azimle ve çaba harcayarak tarihin, çağın ve halkın beklentilerini karşılayabiliriz. Çin Komünist Partisi’nin 19. Merkez Komitesi 6. Genel Kurulu’nda partinin üçüncü tarihi kararı onaylandı. 100 yılda elde ettiğimiz başarılar bizi teşvik ediyor, bize güç veriyor, deneyimlerden de ilham alıyoruz. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kurucusu Mao Zedong ile ünlü eğitimci Huang Yanpei (Çin’in eski başbakan yardımcısı) arasında hanedan döngüsü hakkındaki sohbetten söz etmiştim. Sadece kendimizde reform yaparak tarihi inisiyatif kazanabiliriz. Çin ulusunun büyük kalkınması, kolayca ve bir gecede gerçekleştirilemez. Uzun vadeli perspektifle risklere karşı her zaman uyanık kalarak, stratejik iradeyi ve sabrı korumalıyız. Çalışmalarda doğru yönü saptarken detayları titizlikle yerine getirmeliyiz” açıklamasını yaptı.

Çin Devlet Başkanı açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER