için kaldı

Brezilya'da mutasyon etkisi: Can kaybında korkutan rekor!

Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19'a bağlı can kayıpları artıyor. Brezilya'da ise salgının başından beri görülen en büyük can kaybı rakamına ulaşıldı. Bu korkutan can kaybı rekorunda Brezilya mutasyonunun etkisinden endişe ediliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Brezilya'da mutasyon etkisi: Can kaybında korkutan rekor!

Latin Amerika ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor. Brezilya'da ise salgının başlangıcından bu yana ülkedeki virüse bağlı en yüksek günlük can kaybı sayısı kaydedildi. 

Salgın nedeniyle son 24 saatte Brezilya'da 1972, Meksika'da 866, Arjantin'de 131, Kolombiya'da 78, Peru'da 190, Şili'de 19 kişi yaşamını yitirdi.

Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 1972 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 268 bin 370’e, 70 bin 764 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 11 milyon 122 bin 429’a yükseldi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER