Tencent'in değer kaybı sürüyor

Çin'de, 12 Mart'ta anti-tekel yasaları çiğnediği gerekçesiyle para cezasına çarptırılan teknoloji devi Tencent, değer kaybetmeye devam ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tencent'in değer kaybı sürüyor

BBC'nin haberine göre, Çin'in, teknoloji firmalarının rekabet karşıtı davranışlarının önüne geçmek amacıyla yürürlüğe koyduğu yasa kapsamında, hakkında para cezası kesilen şirketlerden biri olan Tencent, hafta başı itibarıyla 60 milyar dolar değer kaybetti.

Çin'in Devlet Piyasa Düzenleme Kurumu (SAMR), 12 Mart'ta aralarında Tencent, Çinli arama motoru Baidu Inc, Didi Mobility ve Softbank'ın da bulunduğu 12 şirkete yatırımlarını, satın almalarını, ortak girişimlerini ve geçmişte yaptıkları anlaşmaları açıklamayarak tekelleşme karşıtı yasayı ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası kesildiğini duyurmuştu.

SAMR açıklamasında, internet sektöründeki tekelleşmeye karşı incelemelerin artırıldığı, söz konusu şirketlerin yaptıkları anlaşmalar için onay almadıkları belirtilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER