Trabzon Valisi Ustaoğlu: Oluşturulmaya çalışılan Arap düşmanlığını şiddetle kınıyoruz

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, turizm değerlendirme toplantısına katıldığı Uzungöl’de, “İlimiz açısından oluşturulmaya çalışılan Arap düşmanlığını şiddetle kınıyoruz. Bunun kabul edilebilir yanı yok. Trabzon ve bölge insanı hassasiyetleri üzerinden olumsuz algı oluşturmaya çalışılıyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Trabzon Valisi Ustaoğlu: Oluşturulmaya çalışılan Arap düşmanlığını şiddetle kınıyoruz

Doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı, Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de turizm değerlendirme toplantısı yapıldı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Emniyet Müdürü Kenan Aydoğdu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen ve beraberindekiler toplantı sonrası esnafı ziyaret etti. Yabancı turistlerle görüşen Vali Ustaoğlu, Körfez ülkelerinden gelen turistlerle sohbet etti.

‘ARAP DÜŞMANLIĞINA DÖNÜŞTÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Ustaoğlu, kentte turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığını söyledi. Uzungöl’e gelen turistlerin huzurlu ve güvenli şekilde tatil yapmaları için gözlem ve toplantı yaptıklarını belirten Vali Ustaoğlu, “Uzungöl’e günlük ortalama 10 binin üzerinde araç girişi oluyor. Şu ana kadar Uzungöl’e 575 binin üzerinde araç girişi oldu. Bunların sadece 75 bini tur firmalarına ait araçlar. En önemli destinasyonlarımızdan biri olan Uzungöl’ün geçirdiği yoğun günler esnafımız açısından önem arz ediyor ve maalesef bundan rahatsız olanlar var. Son dönemlerde oluşturulan yabancı düşmanlığını ilimiz özelinde Arap düşmanlığına dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu topraklar hoşgörünün hakim olduğu topraklar. Misafirlerimiz baş tacımız. Özellikle körfez ülkelerinden gelen turistler baş tacımız” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER