İkinci çeyrekte ne kadar büyüme bekleniyor?

Ünlü & Co, Türk şirketleri 2. çeyrek bilanço değerlendirmesi raporunda ikinci çeyrekte bankalarda yüzde 5, finans dışında yüzde 179 yıllık kar büyümesi bekliyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
İkinci çeyrekte ne kadar büyüme bekleniyor?

Ünlü & Co, 2. çeyrekte bankalarda %5, finans dışında %179 yıllık kar büyümesi bekliyor.

Kuruluş tarafından hazırlanan Türk şirketleri 2. çeyrek bilanço değerlendirmesinde bilanço açıklamalarının 26 Temmuz haftasında başlayacağı hatırlatıldı.

Rapora göre bankacılık dışı sektörün 2. çeyrekte %14 gelir, %16 FAVÖK ve %12 kar artışı açıklaması bekleniyor. Yıllık bazda ise artış gelirlerde %71, FAVÖK'te %83, karda ise %179 öngörüldü.

Değerlendirmede bankacılık sektörünün ise 2. çeyrekte çeyrek dönemlik %3 net kar artışı açıklayacağı tahmin edildi. Sektör için yıllık kar artışı tahmini ise %5 oldu.

BİLANÇOLAR 27 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Bankacılık dışı sektör bilançolarının 27 Temmuz'da Tav Havalimlanları ile başlaması planlanıyor. Bankacılık tarafında ise ilk bilançonun 28 Temmuz'da Akbank tarafından açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER