Google Takvim yeni özelliğiyle düzen takıntılı kullanıcıları memnun edecek

Google Takvim, toplantılarda geçirdiğiniz süreyi dahi söyleyen yeni özelliğini kullanıma sunuyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Google Takvim yeni özelliğiyle düzen takıntılı kullanıcıları memnun edecek

Google Takvim, çalışanların günlerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olmak için ücretli Workspace kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor. Kullanıcılar "Time Insights" isimli özellikle "toplantılarda ne kadar zaman harcadıklarını ve daha fazlasını düzenli bir şekilde görebilecek. 

Takvim için Mart ayında duyurulan özellik Time Insights, "kişiselleştirilmiş, analitik bir deneyim" olarak adlandırıyor. Özellik en çok düzen bağımlısı ve zamanını nasıl yönettiğine karşı takıntılı kullanıcıları memnun edecek.

Google Takvim "Time Insights" özelliğini sunuyor

Google Takvim yeni özelliğiyle düzen takıntılı kullanıcıları memnun edecek - Resim : 1

Geçen yıl koronavirüsle birlikte çalışma ortamları ciddi anlamda değişti. Bazı insanlar daha fazla toplantı yapıyor. Böylece çalışma zamanlarının nasıl harcandığı konusunda daha az kontrol sahibi hissedebiliyor. Time Insights özelliği kullanıcılara bu verileri gösterebilir ve zamanlarını daha iyi planlamalarına yardımcı olabilir. Google, diğer şirketler tarafından eleştirilere maruz bırakılan bu özelliği için "zaman bilgileri yöneticiniz tarafından değil, sadece sizin için görüntülenebilir olacak" ifadelerini kullandı.

Ancak başka insanların takvimini de yönetiyorsanız tedbirli olmakta fayda var. Zira diğer takvimlerde "paylaşım erişimini yönetme" izniniz varsa, bu kişilerin Zaman Analizlerini görüntüleyebilirsiniz. Bu noktaya dikkat etmek gerekiyor. "Toplantılarda geçen süre" istatistikleri, toplantılarınızın çoğunun hangi güne denk geldiğini ve birkaç haftanın günlük ortalamasını gösterecek.

Özellik şu andan itibaren Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus ve Sivil Toplum Kuruluşları müşterileri tarafından kullanılabilir. Google Workspace Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials, Education Fundamentals ve Frontline'ın yanı sıra G Suite Basic ve Business müşterileri tarafından ise kullanılamayacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER