için kaldı

Kartal'daki çöken bina davasında bilirkişi raporu alınacak

Kartal'da, 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralı kurtarıldığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin davanın dosyası, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanan 34 sanığın kusur durumunun tespiti için bilirkişi heyetine gönderilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kartal'daki çöken bina davasında bilirkişi raporu alınacak

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık ile taraf avukatları katıldı. Çöken binada hayatını kaybedenlerin yakınları ile bazı yaralı kurtulan müştekiler de duruşmada hazır bulundu.

Savunması alınan sanıklardan T.K., 2000 yılında 2 ay kadar Orhantepe Mahallesi'nde mıntıka mühendisi olarak görev yaptığını, binanın yapımı aşamasında hiçbir belgede imzası, kusuru ve sorumluluğu bulunmadığını iddia ederek beraatini talep etti.

Sanık İ.Ç., 1998-2002 yılları arasında Kartal Belediyesinde imar müdürü olarak görev yaptığını kaydederek, "Ben göreve gelmeden 6-7 yıl önce bina yapılmış. Binanın yapımı ile ilgili benim bir bilgim yoktur. Ben görevden ayrılalı 20 yıl oldu. Olayda bir kusurum olmadığından beraatimi talep ederim." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER