12 Eylül’ün işkence merkezinden kültür merkezine… Diyarbakır Cezaevi müze olacak

Diyarbakır Cezaevi 12 Eylül darbe sürecinde işkence ve ölümlerin merkezi olarak anılıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok önemli bir adım attı. Toplumun hafızasında derin yaralar açan Diyarbakır Cezaevi artık kültür merkezi olacak. Peki, Diyarbakır Cezaevi’nde neler yaşanmıştı? İşte CNN Türk'te yayınlanan haberin detayı...

HÜRRİYET HÜRRİYET
12 Eylül’ün işkence merkezinden kültür merkezine… Diyarbakır Cezaevi müze olacak

12 Eylül askeri darbesi sonrası yaşananlar Türkiye'nin karanlık bir dönemine damga vurdu. Ve en kötüsü Türkiye'nin terör belasının içine çekilmesine nedenlerden biri oldu. Orada yaşananlar terör örgütü PKK'nın güç kazanmasına sebeplerinden biri olarak ön plana çıktı. Ama artık kültür merkezi olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ziyaretinde önemli bir mesaj verdi. ‘Müjde’ dedi ve ekledi:

"İnsanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır cezaevini yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER