için kaldı

İstanbul'da dev fuhuş operasyonu! 'Ponçik' grubu çökertildi: Çıplak fotoğrafla şantaj...

İstanbul'da 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 32 adrese eş zamanlı fuhuş operasyonu yapıldı. Operasyonda çetenin yönetici kadrosunda bulunan 14 şüphelinin de bulunduğu toplam 42 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin yurt dışından iş vaadiyle getirdikleri kadınların çıplak resimlerini çektikleri, şebekeden ayrılmaları halinde ailelerine göndermekle tehdit ettikleri öğrenildi. Şebeke elemanlarının fuhuş çetesini yönetmek için Whatsapp üzerinde "Ponçik" adında bir grup kurdukları ortaya çıkarken, yabancı uyruklu kadınların hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında pasaportlarını kullanarak turist gibi müşterilerine gittikleri tespit edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstanbul'da dev fuhuş operasyonu! 'Ponçik' grubu çökertildi: Çıplak fotoğrafla şantaj...

OPERASYON HAZIRLIĞI 5 AY ÖNCE BAŞLADI

Asayiş Şube Müdürlüğü, Ahlak ve Kumar Büro Amirliği tarafından 5 ay önce başlatılan çalışmada İstanbul'da organize bir şekilde fuhuş yaptıran çetenin varlığı tespit edildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığından alınan izin ve talimatlar doğrultusunda teknik ve fiziki takip başlatıldı. Polis ekipleri yaptıkları telefon dinleme ve fiziki takip sonucu şebeke elamanlarını ve çalışma yöntemlerini ortaya çıkardı.

ÇIPLAK RESİMLERİNİ ÇEKİP AİLELERİNE GÖNDERMEK TEHDİT ETMİŞLER

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER