Tosuncuk teslim oldu, ağabeyi böyle yakalandı… Uruguay’daki takipten çok özel görüntüler!

Çiftlikbank vurgununun kilit isimlerinden Mehmet Aydın tutuklanarak cezaevine konuldu. Şimdi mağdurların gözü dosyadaki iki numaralı kilit isimde.. Yani Tosuncuğun ağabeyi Fatih Aydın'da. O da Uruguay'da yakalandı. Türkiye’ye iade edilmesi bekleniyor. Peki Fatih Aydın nasıl yakalandı? İşte o operasyonun ayrıntılarını getireceğiz ekrana. Çünkü baskında Türk polisinin, kaçakçılık daire başkanlığı tarafından kurulan özel ekibin parmak izi vardı. Bakın binlerce kilometre ötede o operasyon nasıl yapıldı. Kanal D’den Emrullah Erdinç'in özel haberi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tosuncuk teslim oldu, ağabeyi  böyle yakalandı… Uruguay’daki takipten çok özel görüntüler!

Polis, ülke ülke dolaşıp yıllarca iz sürdü. Çiftlikbank vurgununun kilit ismi Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın için çemberi daralttı. O yüzden biri teslim oldu. Diğeri de Uruguay'da böyle yakalandı.

Mehmet Aydın nam-ı diğer Tosuncuk. Kurduğu Çiftlikbank sistemiyle 132 bin 222 kişiden yaklaşık 1 milyar 139 milyon lira topladı. Ardından da abisi fatih aydın ile birlikte 2018 yılında kayıplara karıştı. Kaçakçılık Daire Başkanlığı’na bağlı polisler de vurguncu abi kardeşi yakalamak için harekete geçti. Ve İçişleri Bakanlığı’nın izni ile özel ekip kuruldu. 

Özel ekibin ilk rotası Uruguay'dı. Çünkü Tosuncuk Mehmet Aydın, o dönemki karısı Sıla Aydın ve abisi ile birlikte kısa süre önce Uruguay’a gidip iş görüşmeleri yapmıştı. Üç yıllık o takip, yakın zamanda son buldu. Çünkü kendisi için çemberin daraldığını anlayan

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER