Kedi yolunda 2.5 saat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir dün yapımı devam eden ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ndeydi. Biz de bir grup gazeteciyle birlikte en yüksek yeri 318 metreye ulaşan köprüden geçiş yaptık. Kedi yolu üzerinden yaptığımız yolculuk 2 saat 20 dakika sürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kedi yolunda 2.5 saat

Çanakkale Boğazı’nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek 1915 Çanakkale Köprüsü’nde iki bölümden oluşan ‘kedi yolu’ çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Böylece iki kıta köprüler vasıtasıyla 4’üncü kez birleşti.

Kedi yolunda 2.5 saat - Resim : 1

İlk bağlantının sağlanmasının ardından sıra halat çekimine geldi. 18 Mart 2022’de hizmete girecek köprü ile ulaşım süresi 6 dakikaya inecek. Köprü geçiş ücreti ise eğer değişmezse 15 Euro olacak. Biz de dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile bir grup gazeteciyle birlikte Asya kıtasından Avrupa kıtasına, kedi yolundan yürüyerek geçtik. 318 metre yüksekliğe ulaşan kule yüksekliği 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni simgelerken biz de o yüksekliğe kadar çıkıp çalışmaları yakından izleme fırsatı bulduk.

Kedi yolunda 2.5 saat - Resim : 2

YOĞUN SİSLİ GÜN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER