‘Oyun’a gelmeyin

Cumhurbaşkanlığı, anne ve babalara ‘oyun’ uyarısında bulundu. Uyarıda “Çocukların indirdiği oyunlara karşı kredi kartınızı kontrol edin. Oyunları indirirken mutlaka yorumları okuyun” denildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Oyun’a gelmeyin

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, anne ve babaları bilgisayar, telefon gibi cihazlardaki oyunlar konusunda yaptığı araştırma ile uyardı. Araştırmada, Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 92.5’inin herhangi bir cihazdan oyun oynadığı, özellikle çocukların tehlikeli durumlarla karşı karşıya geldiği belirtildi.

Araştırmada, çocukların oyun oynarken harcama yapma ihtimaline karşı, asla kart numarası verilmemesi gerektiği ve kredi kartı ekstresinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiği ifade edildi. Kötü niyetli kişilerin oyunlardaki çocuklardan kredi kartı bilgisi gibi kritik bilgileri öğrenebildiği aktarılan araştırmada, ayrıca oyunculara yollanan sahte maillerle oyun hesaplarına erişim sağlandığı da tespit edildi. Araştırmada, “Meşru bir uygulama mağazasından indirdiğiniz bir uygulamada bile virüs bulunma ihtimali vardır. Oyunlar sadece bilinen güvenilir kaynaklardan indirilmeli, hakkındaki yorumlar okunmalı ve geliştirici araştırılmalıdır” ifadesi kullanıldı.

LİSANSSIZ OYUNDAN UZAK DURUN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER