Meme estetiği hakkında doğru bilinen yanlışlar

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, meme estetiği hakkında doğru bilinen yanlışları sizler için anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meme estetiği hakkında doğru bilinen yanlışlar

Sanıldığı gibi büyük göğüsler her zaman daha güzel değildir. Estetik cerrahide implant büyüklüğü kişinin vücuduyla orantılı olacak şekilde seçildiğinde daha doğal ve estetik bir görünüm sağlar. Kalça genişliği, omuz genişliği, göğüs kafesi değişikliği ve kişinin var olan yumuşak doku oranı seçilen implantın oranlarını belirleyen kriterler arasındadır. İdeal meme büyüklüğünü belirlerken altın oran hesaplamaları yapılır. İdeal oranlara uyum sağlandığı sürece daha kullanışlı göğüslere ve daha estetik bir görünüme sahip olunabilir.

Meme implantlarının sağlık açısından güvenirliği hakkında da çok sayıda doğru bilinen yanlışlar vardır. Meme implantları hakkında yapılan çok sayıda araştırma herhangi bir hastalığa neden olmadıklarını ispat etmektedir. Herhangi bir şekilde patlaması ya da sağlık açısından ciddi bir risk oluşturduğu gözlemlenmemiştir. Aynı şekilde meme implantlarının dokunulduğunda verdiği his doğal meme dokusuyla benzerdir. Sanıldığı gibi sert bir hisse sahip değildir.

Meme implantlarında süt bezleri zarar görmez ve emzirme yeteneği kaybolmaz. İleride anne olunması durumunda bebeklerini emziremeyeceklerine dair doğru bilinen bir yanlıştır bu. Çünkü estetik cerrahide meme implantları kas altı ya da kas üstü olmak üzere farklı teknikler ile yerleştirilebilir. Kas altına yerleştirilen meme implantlarında süt kanalları hiçbir şekilde zarar görmezken, kas üstü yerleşimlerinde de süt bezleri ve kanallarının zarar görmemesi sağlanarak implantlar yerleştirilir. Bu sayede süt verme işlevinin kaybolmaması sağlanır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER