Bitkin bulunup tedavi edilen ak kuyruklu kartal doğaya salındı

Antalya'da bitkin halde bulunup bakıma alınan ak kuyruklu kartal, rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasıyla doğal ortamına bırakıldı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, nadir görülen ak kuyruklu kartal, geçen ay Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi'nde bitkin halde bulundu.

POSTA POSTA
Bitkin bulunup tedavi edilen ak kuyruklu kartal doğaya salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri tarafından hayvanat bahçesine getirilen kartal, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Ak kuyruklu kartal, türünün Antalya'da en uygun yaşam alanı olan Elmalı ilçesi Avlan Gölü kenarında doğaya salındı. Serbest bırakılmadan önce son ölçümleri yapılan kartalın ayağına halka takıldı. Kartalın, başka şehir ya da ülkelere göç etmesi durumunda, halkadaki numarasından takibi yapılabilecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Veteriner Hekim Aygül Arsun, ak kuyruklu kartalın, Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altında bulunan bir tür olduğunu belirtti.

Bitkin bulunup tedavi edilen ak kuyruklu kartal doğaya salındı - Resim : 1

Hayvanı doğal ortamına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Arsun, "Bize getirildiğinde çok bitkin bir haldeydi. Orman yangınından ya da sıcak havadan etkilenmiş olabilir. 25 günlük bir tedavi uyguladık. Türüne özgü besleme, vitamin ve mineral takviyesi yaptık. Dış ve iç parazit tedavisi uyguladık. Rehabilitasyon sürecinin ardından kartalı doğal ortamına kavuşturduk." ifadelerini kullandı.

Bitkin bulunup tedavi edilen ak kuyruklu kartal doğaya salındı - Resim : 2

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kaya da Avlan Gölü çevresinin habitat bakımından Ak kuyruklu kartal için en uygun yaşam alanı olduğunu kaydetti. Kaya, çevrede aynı türden üç kartal daha gözlemlediklerini bildirdi.

"EŞİ ÖLÜNCEYE KADAR EŞ DEĞİŞTİRMEZLER"

Ayrıca açıklamada ak kuyruklu kartallara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER