TÜGİAD ile TOBB’dan ‘dijital ve yeşil’ işbirliği

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları, Kurul ve Komisyon Başkanları ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TÜGİAD ile TOBB’dan ‘dijital ve yeşil’ işbirliği

Görüşmede, dijital ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere birçok alanda TÜGİAD ile TOBB arasında iş birliği kararı alınırken ortak teknoloji merkezinin kurulması içinde ilk adımlar atıldı.

AKTİF KULLANACAĞIZ

Sürdürülebilir kalkınma için Türkiye’nin teknolojiyi üreten ve satan ülke konumunda olması gerektiğine inandıklarının altını çizen Çevikel, “TÜGİAD olarak dijital dönüşüm yolunda yazılım ve programcılıkta ülkemizin pazar payını büyütmek için teknoloji şirketleri ve Start-up’ların en yakın destekçisiyiz” dedi. TOBB tarafından ABD’nin Chicago kentinde açılan Türkiye Ticaret Merkezi’nin de dijital dönüşüm kapsamında çok önemli olduğunu da vurgulayan Çevikel, “Biz de TÜGİAD olarak, bu merkezi daha aktif kullanarak ülkemizi gururla temsil etmek istiyoruz. Teknoloji Geliştirme Merkezi konusunda da TÜGİAD ve TOBB arasında TOBB Üniversitesi’ni de kapsayacak şekilde kapsamlı bir iş birliğini de hayata geçireceğiz” dedi. Avrupa Birliği’nin 1 milyar Euro bütçeli Avrupa Yeşil Mutabakat Projesi’nin de iş dünyası için hayati önemde olduğunu da vurgulayan Çevikel, “TOBB ile birlikte de geleceğimizi belirleyecek bu alanda birlikte projelere imza atacağız” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER