Apple, iPadOS 15'i resmi olarak tanıttı! İşte iPadOS 15 ile gelen yenilikler

Apple, WWDC 2021 etkinliğinde iOS 15 ile birlikte iPadOS 15'i de duyurdu. iPad için yayınlana yeni işletim sistemi kullanıcılar neler sunuyor? Detaylar haberimizde…

POSTA POSTA
Apple, iPadOS 15'i resmi olarak tanıttı! İşte iPadOS 15 ile gelen yenilikler

Apple, WWDC 2021 etkinliğimde iPadOS 15'i duyurdu. iPadOS 15 ile gelen yenilikler şu şekilde:

Apple, iPadOS 15 ile widget'ları kenar çubuğuna indirmek yerine Ana ekrana uygun şekilde getiriyor. iPad'in daha büyük ekranı sayesinde yeni, daha büyük widget'lar da mevcut olacak.

Apple, iOS 14'e çok benzer şekilde, App Libriary'yi iPadOS 15'e getirerek iPad'in Dock'u aracılığıyla da kullanılabilir hale getiriyor. Tüm Ana ekranları da gizleyebilecek ve çok sık kullanmak istemediğimiz uygulamalardan kurtulabileceksiniz.

Apple, iPadOS 15'i resmi olarak tanıttı! İşte iPadOS 15 ile gelen yenilikler - Resim : 1

Çiftli çoklu pencere üstünde ayrı bir pencede açılıp etkileşim kurmayı kolaylaştıran iPadOS 15, “raf” sistemiyle açık pencereleri aynı anda gösteriyor.

Notlar uygulaması geliştirildi. Ortak dosyalarda artık birilerden veya diğer kişilerden bahsedebiliyorsunuz. Böylece o kişilere not değişikliği hakkında bilgi gidiyor.

Notlara hızlı not sistemi getirildi. Böylelikle özellikle Apple Pencil ile iPad üzerinde not almak çok kolay hale geliyor. Sağ köşeden yukarıya yapılan kaydırma ile hızlı not penceresi açılabiliyor. Hızlı notlardaki bağlantılar arka planda açılıyor ve hareketli pencere sayesinde ekran tamamen kaplanmıyor.

Apple, iPadOS 15'i resmi olarak tanıttı! İşte iPadOS 15 ile gelen yenilikler - Resim : 2

iOS için çıkan Translate yani Çeviri uygulaması iPad’e de geliyor. Böylece konuşmalar anlık olarak karşılıklı çevrilebilecek. Hatta iPad hangi dilin kullanıldığını otomatik olarak algılayarak konuşmaları gerçek zamanlı olarak çevirebilmenize de olanak sağlayacak.

Yeni Swift Playgrounds, kullanıcıların iPad'lerinde SwiftUI kullanarak belgelerle birlikte uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyor. Uygulamalarınızı Swift Playgrounds içinden App Store'a bile gönderebilirsiniz.

Apple, iPadOS 15'i resmi olarak tanıttı! İşte iPadOS 15 ile gelen yenilikler - Resim : 3

Mail uygulaması üzerinden IP adresi gizleme başlıyor. Böylelikle e-posta’yı gönderenler kişilerin IP adresini göremeyecek. Bu özellik Safari tarafında da yer alıyor.

Siri artık tüm ses bilgilerini / komutları cihazda tutacak. Yani algılama için dışa bilgi gitmeyecek.

iCloud için hesap kurtarma konusunda güvenli hesaplardan yararlanılabilecek. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER