İtalya ağlıyor! Son şampiyonun hezimeti manşetler

2022 Dünya Kupası elemeleri play-off turunda finale çıkmasına kesin gözüyle bakılan İtalya’nın dünya sıralamasında 67. basamakta bulunan üstelik yıldızı Eljif Elmas’tan yoksun oynayan Kuzey Makedonya’ya evinde yenilmesinin yankıları sürüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İtalya ağlıyor! Son şampiyonun hezimeti manşetler

Sonuncusu 2006’da olmak üzere dört Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan, ayrıca son Avrupa şampiyonu unvanını kemerinde taşıyan İtalya, üst üste ikinci kez Dünya Kupası’nın dışında kaldı. 2018 öncesi play-off’ta İsveç’e elenen İtalya bir kez daha bu aşamada kaybetti ancak bu kez rakip Kuzey Makedonya gibi dünya futbolunda fazla söz sahibi olmayan bir ülke artçı depremi daha büyük oldu. Tek maçlı eleminasyon sistemiyle yapılan yarı final maçında Palermo’da ağırladığı rakibine 1-0 yenilen ‘Azzurri’ büyük şok yaşadı.

İtalya 'Cehennem'i yaşıyor

Mücadelenin büyük bölümünde rakibi üstünde büyük baskı kuran tam 30 şut çeken Gök Mavililer Aleksandar Trajkovski’nin 90+2’de uzak mesafeden attığı golle Katar rüyasına erken veda etti. Bu büyük hezimet Avrupa basınında geniş yer buldu. Marca “İtalya Dünya Kupası’nın dışında”, Tutto Sport “Hayırrrrr”, Corriere dello Sport “Cehennem”, La Gazetta dello Sport “Dünya Kupasının dışında”, L’Equipe ”İtalya çölde kayboldu” başlıklarını attı. Bu yenilgi, takımı 2020’de Avrupa şampiyonu yapan teknik direktör Mancini’nin de geleceğini sorgulatmaya başladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER