için kaldı

Varank: AB ile güçlü ilişki her zamankinden elzem

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs sürecinde Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri güçlendirmenin, her zamankinden daha elzem olduğunu belirterek, “Ekonomik, siyasi ve sosyal alanlardaki iş birliği faaliyetlerimizi, uyum düzenlemelerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi. Varank, dün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin ortak finansman sağladığı ‘Rekabetçi Sektörler Programının Tanıtım Programı’nda özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Varank: AB ile güçlü ilişki her zamankinden elzem

520 MİLYON EURO BÜTÇELİ 46 PROJE

“AB ile uyum sürecinde başvurduğumuz başlıca mali araçlardan olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ve Birlik programlarından önümüzdeki dönemde çok daha fazla istifade etmek istiyoruz. Bugüne kadar Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında 800 milyon Euro destek sağladık. Rekabetçi Sektörler Programı’nın 2007-2013 yıllarını kapsayan I. döneminde, ülkemiz ekonomisinin rekabet gücünü artırmayı, bölgeler arası sosyo-ekonomik farklılıkları azaltmayı ana hedef olarak belirlemiştik. Bu dönemde Hatay’dan Rize’ye Van’dan Kastamonu’ya 43 şehrimizde toplam 520 milyon Euro bütçeli 46 projeyi hayata geçirdik.

PROJELERDEN 1.500 KOBİ FAYDALANDI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER