Aşılanmanın yüksek olduğu Trakya'da birçok kişinin maske takmadığı gözleniyor

Aşılama oranının yüksek olduğu Trakya'da maske kuralına Edirne'de nispeten uyulduğu, Kırklareli ve Tekirdağ'da ise çok fazla uyulmadığı gözlendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Aşılanmanın yüksek olduğu Trakya'da birçok kişinin maske takmadığı gözleniyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından paylaştığı "Bize ne oldu? Maske, mesafe konusunda birbirimize örnektik!" mesajıyla maske ve mesafe kuralına uyulmadığına dikkati çekti.

Nüfusa göre aşılama oranı en yüksek illerden Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da da tedbirlerin bazı kişilerce göz ardı edildiği görülüyor.

Mavi kategorideki illerden Edirne aşılama oranında nüfusa oranla Türkiye genelinde 2'nci, Kırklareli 4'üncü, Tekirdağ ise 6'ncı sırada yer alıyor. Salgının devam etmesine rağmen bu illerde hem mesafe hem de maske kuralını ihlal edenlerin varlığı göze çarpıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER