Hürriyet Kelbecer’de: Müzeyi yağmalamışlar

Hürriyet, Ermenistan işgalinden kurtarılan Azerbaycan’ın Kelbecer kentindeydi. Savaşı kaybeden Ermenilerin ayrılırken talan ettiği kentte, çoğunluğunu Türk firmaların üstlendiği hummalı bir yeniden inşa süreci başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hürriyet Kelbecer’de: Müzeyi yağmalamışlar

Azerbaycan’ın 27 yıl sonra Ermenistan’ın işgalinden kurtardığı Kelbecer’deyiz. Burası tarihiyle, yeraltı ve yerüstü doğal kaynakları, kanyonları, dereleri ve doğal güzelliğiyle bölgenin “incisi” veya “nazar boncuğu” olarak nitelendiriliyor. Ermenistan savaşı kaybedince kenti talan etmiş, evlerin çatılarını, kapı ve pencerelerini söküp götürmüş. Evleri yakmış, kent hayalet şehre dönmüş.

Hürriyet Kelbecer’de: Müzeyi yağmalamışlar - Resim : 1

ALTIN MADENLERİ VAR

Kelbecer, doğasıyla, dağları, ormanları ve dereleriyle Azerbaycan’ın en güzel kentlerinden biri. Ermenistan’ın 27 yıl işgal ettiği Kelbecer, iyileştirici özelliği bulunan mineral kaplıcaları, kaynak sularıyla ünlü bir kent. Dört tarafı dağlarla çevrili, derin vadiler ve kanyonlara sahip. Doğa harikası kentte başta altın olmak üzere birçok maden sahası da bulunuyor. Altyapı çalışmalarına başlanan, savaşın izlerinin silinmeye çalışıldığı Kelbecer, 2 yıl içinde sivil yerleşime ve ziyaretçilere açılacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER