6 yıllık hayal gerçek oluyor

Yapımcı Mustafa Uslu, 6 yıldır üzerinde çalıştığı projesini hayata geçiriyor. Halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını beyazperdeye aktarmaya hazırlanan Uslu, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda çekimleri ocak ayında başlayacak olan “Garip Bülbül, Neşet Ertaş” filmini anlatan Uslu’ya, Ertaş’ın ailesinden tepki geldi. Aile, halk ozanının bu tip projelere izni olmadığını vasiyet ettiğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
6 yıllık hayal gerçek oluyor

“Ayla”, “Müslüm” ve “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” gibi sevilen filmlere imza atan yapımcı Mustafa Uslu, 6 yıldır çalıştığı yeni film projesi için kolları sıvadı. Uslu, halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını beyazperdeye taşımaya hazırlanıyor. “Garip Bülbül, Neşet Ertaş” adı verilen filmin basın toplantısı, önceki gün Beykoz Kundura Fabrikası Demirane Restaurant’ta yapıldı. Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, yönetmeni Ömer Faruk Sorak ve oyuncuları Neşet Ertaş’ı canlandıran Bektaş Dolu, Ramazan Bağgül ve Aşık Mahzuni Şerif’i canlandıran torunu Yiğit Mahzuni’nin katıldığı basın toplantısında ekip, soruları yanıtladı.

AİLESİNE ULAŞAMADIK

Çekimlerin ocak ayında başlayacağını belirten Mustafa Uslu, hazırlık sürecini anlattı: “Çocukluğumdan beri Neşet Ertaş türküleriyle büyüdüm. Hayattaki duruşu ve düsturunu kendime örnek aldığım büyük ustanın hayat hikâyesini anlatan Prof. Erol Parlak’ın ‘Garip Bülbül, Neşet Ertaş’ isimli kitabından sinemaya uyarladık. Ertaş’ın ailesiyle irtibat kurmak için birkaç yıl uğraştık, sonuç alamadık. Biz de Neşet Usta’nın hayattayken kendisinin de katkıda bulunduğu eseri, sinemaya uyarlamaya karar verdik. İnşallah alnımızın akıyla gönülden gönüle dokunacak bir film yapmayı arzuluyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER