Asya borsaları güne pozitif başladı

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler Çarşamba günkü işlemlerde önceki günün kayıplarını telafi etti. Çin'de üretici fiyat endeksi sert yükselen emtia fiyatları ile Şubat ayında son iki yılın en hızlı artışını kaydetti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Asya borsaları güne pozitif başladı

Asya hisse senetleri bu sabahki işlemlerde çoğunlukla kazanıma yöneldi.

Çin'de üretici fiyat endeksi sert yükselen emtia fiyatları ile Şubat ayında son iki yılın en hızlı artışını kaydederken, tüketici fiyat endeksinde gerileme yaşandı.

Ülkede üretici fiyat endeksi, ekonomistylerin yüzde 1.5'lik beklentilerinin üzerine çıkarak, yıllık bazda yüzde 1.7 yükseldi. Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, tüketici fiyat endeksi ise, Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 0.2 düştü. Endeks Ocak ayında yüzde 0.3 azalmıştı.

Endeks Özetleri

* Japonya'nın Topix Endeksi, yatay seyretti.
* Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.2 azaldı.
* Güney ore Kospi Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi.
* Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yüzde 0.7 yükseldi.
* Çin'in CSI 300 Endeksi, yüzde 1.4 arttı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER