için kaldı

POCO Xiaomi'ye rest çekti! Ortalık kızışacak vaziyet alın!

Xiaomi'nin bağımsız markası olan POCO, Çinli deve restini çekti. MIUI 12.5 için POCO ayrı bir sunucu ve indirme sayfası kullanabilir.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
POCO Xiaomi'ye rest çekti! Ortalık kızışacak vaziyet alın!

Xiaomi ile POCO geçtiğimiz yıl bağlarını koparmıştı. Ancak et tırnaktan ayrılır mı? misali POCO hala Xiaomi'nin altyapısını kullanmaya devam etmişti. Hatta telefonları bile Xiaomi ve Redmi'nin klonuydu. POCO'nun telefonlarında da MIUI arayüzü kullanılıyordu. Oldukça ilginç bir "bağımsızlık" olan POCO'nun bu olayı çok eleştirilmişti. Ancak şimdi POCO resti çekmek üzere.

Bildiğiniz gibi MIUI 12.5 arayüzü için artık gün sayıyoruz. Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri bu güncellemeyi alacak. Ancak POCO'nun farklı planlarının olduğu XDA sayesinde ortaya çıktı. XDA Developers, POCO'nun MIUI 12.5 için farklı indirme linkleri sunduğunu ve bunların farklı sunucularda yer aldığını ortaya çıkardı.

POCO Xiaomi'ye rest çekti! Ortalık kızışacak vaziyet alın! - Resim : 1

Yani POCO, yavaş yavaş Xiaomi'den yollarını ayırıyor. MIUI 12.5 arayüzü belki de son kez POCO modellerine gelecek. İlerleyen süreçte ise POCO'nun kendi arayüzünü sunması bekleniyor. Ancak POCO'nun bu çalışmalarının ne aşamada olduğu ve ne zaman yeni arayüzün sunulacağı bilinmiyor.

Fiyat/performans telefonları ile ülkemizde de beğenileri toplayan POCO'nun, Xiaomi ile yollarını tamamen ayırması oldukça sevindirici. Kendi ayakları üzerinde durmak isteyen POCO'nun bu yolculuğunda müşterileri sonuna kadar destekleyecek gibi görünüyor. Kendine has ve sadık bir kitle oluşturmayı başaran POCO'nun gelecek planları bakalım ne yönde olacak?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER