Günün önemli şirket haberleri

Ziraat Yatırım'ın hazırladığı günün şirket haberleri raporu...

BORSAMATİK BORSAMATİK
Günün önemli şirket haberleri

Girişim Elektrik Sanayi (GESAN, Nötr): Şirket, Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından gerçekleştirilen 2022.MLZ.08 dosya numaralı ''10 Kalem Dağıtım Trafosu Alımı İşi'' ihalesine katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek, ihalede 1. olmuştur. İhalede teklif edilen toplam bedel 1,18mn USD'dir. (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 17,5mn TL'dir.)

Koza Altın (KOZAL, Nötr): Koza Altın İşletmeleri ile Türkiye Maden İş Sendikası arasında 01.01.2022- 31.12.2023 tarihlerini kapsayan, 2019 sendikalı çalışanı ilgilendiren, 2 yıl süreli, VII. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, 24.03.2022 tarihinde taraflarca imzalanmıştır. Yeni Toplu İş sözleşmesine göre:

I. Yıl için ücretlerde tüm sendikalı çalışanlara minimum %53 zam yapılacaktır. Çalışanların 2021 yılsonu ücretlerine %53 ile %103 arasında değişen oranlarda uygulanacak zammın yanı sıra, Eğitim, Yakacak, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Giyim Yardımı vb. Yan Haklarda ise ortalama %80 artış yapılacaktır.

II. Yıl için ücretlere ve yan haklara, enflasyon+5 puanlık artış yapılacaktır.

Tüpraş (TUPRS, Nötr): Tüpraş'tan yapılan açıklamada, İzmit Rafinerisi'nde bakım esnasında alevlenme meydana geldiği, ekiplerin müdahalesiyle alevlenmenin tamamen söndürüldüğü belirtildi. Açıklama, "Parlamanın etkisiyle olaydan etkilenen dört arkadaşımız ilk müdahaleleri yapılarak, tedavileri için Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Arkadaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Sağlık durumlarını yakından takip ettiğimiz çalışma arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı. Kaynak: AA

SEKTÖR HABERLERİ

Emlak: İngiltere'de 200 yılı aşkın bir süredir emlak sektöründe faaliyet gösteren Chestertantos, Türkiye emlak pazarına girmek için yerli ortak arıyor. Bloomberg HT yayınına katılarak Londra ve İstanbul emlak piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Chestertantos Direktörü Anwar Mousa, Türkiye'de doğru bir yerel ortakla iş yapmak niyetinde olduklarını ifade etti. Türkiye'de olumlu bir trend gördüğünü dile getiren Mousa, "Türkiye'de arzın kontrol edildiğini görüyorum. Daha az inşaat var. Daha sağlıklı bir piyasa. Arz kontrol edildiği sürece fiyatlar yukarı çıkar" dedi. Türkiye'de yerel ve deneyimli bir ortakla iş yapmak istediklerini anlatan Mousa, "Bizim küresel bir deneyimimiz var. 70 ofisle dünyanın çeşitli yerlerinde emlak sektöründeyiz. Burada da doğru bir fırsat ve doğru bir ortakla olmak istiyoruz" diye konuştu. Mouse, İstanbul'da yalnız yerli değil yabancı talebin de yoğun olduğuna dikkat çekerek, talebi karşılamak için 30-35 ofis açılması gerektiğini dile getirdi.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ
Ulusoy Un (ULUUN): Şirket, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açılan Buğday ihalesine 712,2mn TL teklif vermiş ve ihaleyi kazanmıştır. Firma uhdesinde kalan miktarın 01.04.2022 - 30.04.2022 tarihleri arasında teslim edileceği açıklamıştır.

Öte yandan, 01.02.2022 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile başlatılan pay geri alım programı kapsamında 24.03.2022 tarihinde 8,34-8,39 fiyat aralığından toplam 80bin adet hisse geri alım işlemi yapılmıştır.

Reysaş GYO (RYGYO): Şirketin Yönetim Kurulu Kararı gereğince; Şirket portföyünde yer alan Samsun İli Çarşamba İlçesindeki 22,5bin m2 arsa üzerine yeni inşa edilecek 3,8bin m2'lik fındık deposunun 10bin ton fındık depolama kapasiteli kapalı depolama alanı için müşterisi Ferrero Fındık ithalat İhracat ve Ticaret A.Ş. ile Şirket arasında 2 yıl süreli yeni depo kira sözleşmesi imzalanmıştır. İmzalanan kira sözleşmesine göre TUIK tarafından açıklanan 12 aylık ortalama (TÜFE+UFE)/2 artış öngörüsü ile 2 yılda yaklaşık 12 milyon TL+KDV gelir elde edilmesi beklenmektedir. Yeni inşa edilecek deponun Temmuz 2022 tarihinde kiracıya teslim edilmesi planlanmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER