Eskişehir’de 7 bin nüfuslu 2 mahallede 'koronavirüs' karantinası

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı 7 bin nüfuslu kırsal Çukurhisar Yeni ve Hisar mahalleleri, artan koronavirüs vakalarının ardından İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 10 günlüğüne karantinaya alındı. Yaklaşık 130 kişinin temaslı, 20 kişinin ise pozitif vaka olarak evinde tedavi gördüğü mahallelerde giriş ve çıkışlar, jandarma ekiplerince şerit ile bariyerler çekilerek kapatıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Eskişehir’de 7 bin nüfuslu 2 mahallede 'koronavirüs' karantinası

Sağlık Bakanlığı'nın vaka oranı haritasında 100 binde 605,85 vaka oranıyla 'yüksek riskli' iller arasında yer alan Eskişehir’in kırsal Çukurhisar Yeni ve Hisar mahallelerinde, artan koronavirüs vakalarının ardından karantina uygulaması başlatıldı. Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, aldığı kararda koronavirüs vakalarında bireysel izolasyonun yeterli olmayacağına dikkat çekerek, 2 mahalledeki karantinanın 10 gün süreceğini açıkladı. Kararda, "Tarım ve hayvancılıkla uğraşanların HES kodu kullanarak faaliyetlerine sürdürmesine, 2 mahalledeki manav, eczane ve zaruri ihtiyaçların bulunduğu iş yerleri haricinde kontrollü denetim sürecinde kapatılmasına, her türlü toplu etkinliklerin yasaklanmasına, zaruri ihtiyaçlar dışında meskenler arasında gidip gelmelerin en asgari seviyeye indirilmesi kararı alındı" denildi.

JANDARMA BARİYER VE ŞERİTLER İLE KAPATTI

Karantina kararının ardından Çukurhisar Yeni ve Hisar mahallelerine giriş ve çıkışlar, jandarma ekiplerince şerit ve bariyerler çekilerek kapatıldı. Mahalle girişlerinde uygulama noktası kuran jandarma ekipleri, tarımla uğraşanlara ise HES kodlarında temaslı olmadığını belirledikten sonra geçiş izni veriyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER