için kaldı

Rum lider hesap verdi: Pasaport sattık maaş ödedik

Kıbrıs Rum lideri Anastasiadis, kendi adının da karıştığı ve önemli bölümü uluslararası suçlulara satılan AB pasaportları skandalıyla ilgili ifade verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rum lider hesap verdi: Pasaport sattık maaş ödedik

Araştırma Komisyonu’na verdiği ifadede, başkan seçildiği 2013’te devlet kasasını boş bulduğunu anlatan Kıbrıs Rum lideri Nikos Anastasiadis, “Kamu maaşlarını ödeyemeyecektik, yatırım karşılığı vatandaşlık kriterlerini hafiflettim, talep patladı, maaş ödedik” dedi. Rum lider, kendisi ve ailesiyle ilgili suçlamalara ise “Göreve gelince şirket hisselerimi devrettim, yanlışımız yok” cevabını verdi.

BATAKTAN ÇIKTIK

Anastasiadis, medyada uzun yıllardır haber yapılan ve El Cezire televizyonunun ağustos ayında, gizli görüntülere de yer verdiği yolsuzluk haberlerinin ardından iptal edilen yatırım karşılığı AB vatandaşlığı programını savundu. Komisyona dosyalar dolusu belgeyle giden Anastasiadis, “2013’te başkan olduğum zaman maliyenin kasasında 235 milyon Euro kalmıştı, bir ay bile yetmeyecekti ama devletin 3.3 milyar Euro ödeme yükümlüğü ve bir de milyarlarca Euro banka batığı bulunuyordu” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER