YEKA RES-3 yarışmalarının ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı

Toplam 42 bağlantı bölgesinde Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Rüzgar Enerjisi Santralleri 3 (YEKA RES-3) yarışmaları yapılacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
YEKA RES-3 yarışmalarının ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Rüzgar Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasitelerinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 75 ilde toplam 2 bin megavat gücünde bağlantı kapasitesinin tahsisi amacıyla rüzgar enerjisine dayalı 42 YEKA yarışması düzenlenecek.

Elektrik enerjisi alım tavan fiyatına ilişkin olarak ise her bir yarışma için yarışma başlangıç tavan fiyatı kilovatsaat başına 45 lira, elektrik enerjisi alım süresi de bağlantı kapasitesinin her bir megavat değeri için rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) ilk kabul tarihinden itibaren üretilen ilk 35 gigavat saat miktarındaki elektrik enerjisinin iletim ve dağıtım sistemine verildiği süre olacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER