için kaldı

KKTC’de iktidar partisinin yeni lideri Faiz Sucuoğlu

KKTC’de iktidarda bulunan Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) kurultayında Lefkoşa milletvekili Faiz Sucuoğlu, partinin yeni lideri seçildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
KKTC’de iktidar partisinin yeni lideri Faiz Sucuoğlu

3 adayın yarıştığı kurultayda oyların yüzde 61’ini alarak ilk turdan genel başkan seçien Sucuoğlu, yeni hükümeti kurma görevini de alacak.

ERKEN SEÇİM BEKLENİYOR

KKTC’de geçen ay koalisyon hükümetinin istifa etmesinin ardından başlayan siyasi belirsizlik, iktidar partisinin yeni liderini belirlemesiyle ortadan kalktı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 50 sandalyeli parlamentoda 20 milletvekili ile en büyük parti konumundaki UBP’nin yeni lideri Sucuoğlu’na hükümeti kurma görevini verecek. Muhalefet partilerinin tümü erken seçim talebinde bulunuyor. Bu nedenle ülkenin önümüzdeki aylarda erken seçime gitmesi bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER