için kaldı

Ahmet Hakan'a şok: Tahir Elçi'nin ölümüne mal oldun!

Tarafsız Bölge programında gergin anlar. HDP'li Celal Doğan ile Gazeteci Ahmet Hakan arasında Tahir Elçi'nin ölümüne ilişkin tartışma yaşandı.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan'a şok: Tahir Elçi'nin ölümüne mal oldun!

Tarafsız Bölge programına katılan HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan'dan programın sunucusu Ahmet Hakan'a "Birine PKK sorusu sordun, adamın ölümüne mal oldu" çıkışı gelince ortam bir anda gerildi.

Programda PKK'nın tartışıldığı bölümde, "Siyasette doğru nedir? Halkların talebi nedir? Bu örgüt nasıl buraya geldi. Nasıl mücadele verdi? Ben kendi görüşümü söylüyorum" diyen Doğan'a Ahmet Hakan'dan "O zaman bana şunun cevabını verin. Siz kendi görüşünüzü söyleyin. Size PKK sorusu sormuyorum" yanıtınu verdi, bunun üzerine Doğan öldürülen Diyarbakır Barosu Tahir Elçi'nin aynı programdaki sözlerini hatırlattı.

Doğan, "Birine sordun, cevap verdi, adamın ölümüne mal oldun" derken, Hakan bu sözlerin üzerine Elçi'ye soru sormadığını, "PKK, terör örgütü değildir" sözünü kendisinin dile getirdiğini belirtti.

Ne olmuştu?
CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına konuk olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, "PKK, terör örgütü değildir. PKK'nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir" görüşünü dile getirmişti.
Elçi'nin eşi Türkan Elçi, kocasının gazeteci Ahmet Hakan'ın programında "PKK terör örgütü değildir" sözlerine üzerine birçok tehdit aldığını söylerken cinayetten sonra Ahmet Hakan'ın kendisini hiç aramadığını belirtmişti.

SONRAKİ HABER