"İstiklal" ulusal gazete oldu

Türkiye'nin en eski günlük siyasi gazetesi İstiklal Gazetesi "Yeni Türkiye'nin Umudu" sloganıyla bayilerdeki yerini aldı. Gazetenin yayın hazırlığını "Haberkıta" ekibi yapıyor.

F5HABER F5HABER
"İstiklal" ulusal gazete oldu

1974 yılında Nadide Neşe Yurdakul tarafından yayımlanmaya başlayan İstiklal Gazetesinin isim haklarını satın alan Elazığlı yatırımcı ve Analiz Haber Ajans Medya Grubu A.Ş'nin sahibi Hüseyin Arif Çakmak "Basın-Yayın dünyasında meydana gelen hızlı ve istikrarsız değişimden dolayı sektörel zorluklar önümüze çıksa da Türk basınında farkındalık oluşturmak için İstiklal Gazetesi'yle devam etme kararı aldık." diye konuştu.

İstiklal Gazetesi, yeni Türkiye'nin umudu olacak

Türk basın hayatında 42 önce başlayan İstiklal Gazetesi'nin Yeni Türkiye'nin Umudu sloganıyla bayilerdeki yerini aldı. Yeni kadrosu ve yayın politikasıyla alışıla gelmiş gazeteciliğe yeni bir anlayış getiriyor. Analiz Haber Ajans Medya Grubu A.Ş.'nin sahibi Hüseyin Arif Çakmak, İstiklal Gazetesi ve hakkında merak edilenlere açıklık getirdi.

SÜREKLİ YENİLENDİK

Yayıncılığa 5 yıl önce www.haberkita.com haber sitesiyle adım attıklarını belirten Hüseyin Arif Çakmak, şu açıklamalarda bulundu:Basın-Yayın dünyasında meydana gelen değişim ve dönüşümü sağlıklı bir şekilde takip ederek sürekli kendimizi yenileyerek yarınları bugünden hayal ederek disiplinli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük.

Yapmış olduğumuz bu çalışmaların meyvelerini çok kısa zamanda almayı başardık. Almış olduğumuz bu başarı sevinçlerimiz haber sonrasına bırakarak yeni haberler peşinde koşarak mesai harcadık. Bu özverili çalışmaların sonunda birçok haber, son dakika gelişmeleri ve olay yerlerine hızlı bir şekilde ulaşmak bizim kısa zamanda birçok ödül kazanmamıza neden oldu.

"TÜRKİYE'YE HAYIRLI OLSUN"
Almış olduğumuz bu ödüller sadece internet haberciliği olarak değil gazetecilik anlamında bir şeyler yapma gerekliliğini ortaya çıkardı.

Basın-Yayın dünyasında meydana gelen hızlı ve istikrarsız değişimden dolayı sektörel zorluklar önümüze çıksa da Türk basınında farkındalık oluşturmak için İstiklal Gazetesi'yle devam etme kararı aldık.

Bugün itibariyle tüm illerde bayilerde ulaşabileceğiniz istiklal gazetesi;
- Basın yayın ilkelerine bağlı,
- İnsan haklarına ve özgürlüklere saygılı,
- Haberciliğin ve haberin etik kurallarını ön planda tutan,
- Ülkenin birlik ve beraberliğini önemseyip duyarlı haberler yapan,
- Yurt içinde ve yurt dışında sağlıklı, bir bilgi ağı kurarak okurlarına haber sunan ve
- Rakiplerini karalamadan, haber kalitesiyle, rekabete sevk etmeyi okurlarına sunuyor.
Uzun soluklu bir yayın hayatı olacak olan İstiklal Gazetesi'ndeki özgürlük ve kaliteyi bütün okuyanlarımız fark edecektir.
Tüm Türkiye'ye ve okurlarımıza hayırlı olsun…"

SONRAKİ HABER