Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen darbe girişimini böyle öğrenmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın El Cezire'ye verdiği röportajda hain kalkışmayı eniştesinden haber aldığını belirten açıklamasından sonra, gözler olayların seyrini değiştiren enişte Ziya İlgen'e çevrildi. İlgen konuyla ilgili Serdar Cebe'ye konuştu. Cebe anahaber bülteninde konuşmanın detaylarını aktardı.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen darbe girişimini böyle öğrenmiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak olayların seyrini değiştiren eniştesi Ziya İlgen'in darbe girişimini nasıl anladığı ortaya çıktı.

Kanal D haberin ulaştığı Ziya İlgen, konuyla ilgili Serdar Cebe'ye telefonda açıklamada bulundu. Cebe, İlgen'in açıklamalarını "Bir kardeşimiz kardeşimiz telefonla aradı. Beylerbeyi civarında bir askeri hareketlenme olduğunu söyledi. Biraz bekledim, ikinci bir telefon aldım. askerler tarafından köprünün kapatıldığını söylüyordu ikinci arayan kişi de" ifadeleriyle aktardı.

Ziya İlgen'in açıklamalarını aktaran Serdar Cebe şöyle konuştu:

Erdoğan, darbe girişimini eniştesi Ziya İlgen'den öğrendiğini açıkladı. Ben de bugün Ziya İlgen ile konuştum, kameraya konuşmak istemedi kendisi. Görüşmemiz telefonla gerçekleşti. "Bütün Türkiye hatta dünya sizi konuşuyor" dedim. Ziya İlgen çok önemli bir şey yapmadığını düşünüyor.

Tabii herkesin merak ettiği, en önemli soruyu sordum kendisine. "Siz nasıl haberdar oldunuz darbe girişiminden?" dedim. Ziya İlgen de şöyle dedi:

"Bir kardeşimiz telefonla aradı. Beylerbeyi civarında bir askeri hareketlenme olduğunu söyledi. Biraz bekledim, ikinci bir telefon aldım. Askerler tarafından köprünün kapatıldığını söyledi ikinci arayan kişi de"

Bunun üzerine Ziya İlgen de Cumhurbaşkanı'nı arıyor sayın seyirciler, "Hiç vakit kaybetmeden Marmaris'te olan beyefendiyi aradım" dedi, darbe oluyor diye uyardığını söyledi.

İlgen, "Beylerbeyi civarında bir askeri hareketlenme olduğunu telefonda bana bir kardeşimiz bildirdi. Biraz bekledim, ikinci bir telefon aldım. Askerler tarafından köprünün kapatıldığını söylüyordu ikinci arayan kişi. Ve bunun üzerine hiç vakit kaybetmeden beyfendiyi (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı) aradım. Darbe oluyor diye de uyardım" dedi.

SONRAKİ HABER