için kaldı

Eski nişanlı kurbanı kız ve babası toprağa verildi

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, eski nişanlısı Özgür Çoban (25) tarafından geçen cuma günü pompalı tüfekle öldürülen Özlem Yener (21) ile babası Şaban Yener (53) bugün gözyaşları içinde toprağa verildi.

F5HABER F5HABER
Eski nişanlı kurbanı kız ve babası toprağa verildi

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, eski nişanlısı Özgür Çoban (25) tarafından geçen cuma günü pompalı tüfekle öldürülen Özlem Yener (21) ile babası Şaban Yener (53) bugün gözyaşları içinde toprağa verildi.

Soma'daki özel bir maden ocağında çalışan Özgür Çoban, geçen 24 Şubat'ta gönlünü kaptırdığı Özlem Yener ile nişanlandı. İkili önümüzdeki 24 Nisan için evlilik hazırlığı yaparken, geçen perşembe günü nişan. tarafların anlaşamaması üzerine bozuldu. Nişanın bozulmasını kabullenemediği ileri sürülen Çoban, Soma'dan kiraladığı 45 YB 6957 plakalı otomobille, Kırkağaç'ta olduklarını öğrendiği, ayrıldığı nişanlısı ve ailesinin yanına gitmek üzere geçen cuma günü saat 20.30 sıralarında yola çıktı. Soma ile Kırkağaç ilçeleri sınırındaki Kırkağaç Boğazı Mevkii'ne ulaşan Çoban, ayrıldığı nişanlısı ve ailesinin içinde olduğu 45 V 6937 plakalı otomobilin karşıdan geldiğini fark edip, peşlerine takıldı. Bir süre sonra önlerine geçip yolu kesen Çoban, pompalı tüfeğini de yanına alıp, otomobilden indi. Yener Ailesi'nin içinde bulunduğu otomobile giden Çoban, iddiaya göre, Ege Linyit İşletmeleri'nden (ELİ) emekli Şaban Yener ile kızı Özlem Yener'i otomobilden indirdi. Anne Şennur Yener'e ise otomobilde kalmasını söyledi. Yol kenarına götürdüğü baba- kızı öldüren Çoban, ardından başına dayadığı aynı tüfekle intihar etti. 35 yıllık eşi ve tek evladı gözünün önünde öldürülen Şennur Yener ise olay anında bayıldı. Kendine geldikten sonra jandarmanın ifadesine başvurduğu anne Yener'in, önlerini kesen Özgür Çoban'a eşinin "Sakin ol. İsterseniz aranızı düzeltiriz" dediğini belirtip, "Ancak buna rağmen Özgür, 'Gururum kırıldı bir kere' deyip, tüfeğini ateşleyip cinayetleri işleyip, intihar etti" dediği öğrenildi. Ölenlerin cesetleri morga kaldırıldı. Özgür Çoban'ın cenazesi dün defnedildi.

GÖZLAŞLARIYLA UĞURLANDI

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Özlem Yener ile babası Şener Yener'in cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Bugün, Hürriyet Mahallesi Ağar Sokak üzerindeki evinin önüne getirilen cenazeler için helallik alındı. Ardından baba ve kızın cenazesi, ilçe merkezindeki Hicret Camii'ne götürüldü. Gözü yaşlı Anne Şennur Yener yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Öğlende kılınan cenaze namazına, yakınları ve sevenleri katıldı. Namazın ardından Özlem Yener ile babası Şaban Yener Soma Güney Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI


(DHA - Serkan ÖZDEMİR)
SONRAKİ HABER