için kaldı

Ünlü sanatçı yoğun bakımda!

ANTALYA'da yaşayan ünlü ressam ve gazeteci- yazar, 89 yaşındaki Fikret Otyam, geçirdiği mide kanaması sonrasında götürüldüğü hastanede yoğun bakım servisine alındı.

F5HABER F5HABER
Ünlü sanatçı yoğun bakımda!

Kış aylarını Konyaaltı Caddesi'ndeki evinde, yaz aylarını Geyikbayırı Köyü'nde geçiren Fikret Otyam, yıllardan bu yana böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 gün 4'er saat diyalize giriyor. Dün saat 15.00 sıralarında özel bir merkezde girdiği diyalizde rahatsızlanan Otyam, mide kanaması geçirdiği anlaşılınca ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Tansiyonu düşen ve solunum sıkıntısı çeken sanatçı Otyam, solunum cihazına bağlandı ve 4 ünite kan takviyesi yapıldı. Bilinci kapanan Otyam'a kalbin düzenli çalışmasını sağlayacak ilaçlar verildi. Saat 22.00 sıralarında tedaviye cevap veren ve tansiyonu normal değerlere gelen Fikret Otyam, kardiyoloji yoğun bakım servisine alındı.

Bu sabah bilinci açılan Fikret Otyam'ın mide kanamasının devam ettiğini belirten doktorları, kanamanın azaldığını yine de durumun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Dokuma sanatçısı eşi Filiz Otyam'ın yalnız bırakmadığı Fikret Otyam'ın kızı Elvan ve damadı Ali Baransel de hastaneye geldi.

FİLİZ OTYAM: BİZİ DE ŞAŞIRTTI

Filiz Otyam, Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 22 saat süren tedavi ardından ilk kez gözünü açan sanatçı Fikret Otyam'ın son durumunun iyi olduğunu ve kendisiyle iletişim kurduğunu söyledi. Filiz Otyam, eşinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu her geçen saatin daha umut verici olduğunu bildirdi.

Hastaneye dün saat 15.00'de geldiklerini belirten dokuma sanatçısı Filiz Otyam, şunları söyledi:

"İlk geldiğinde çok şiddetli bir mide kanaması geçirdi. Hemen yoğun bakıma yatırdılar. Yalnız gidişatı iyi değildi. Bütün sistemde çökmeler vardı, önce destek ünitesine bağladılar. Hemen uyuttular o ara kardiyo atak geçirdi çok kuvvetli ilaçlar verildi. Ondan sonra tansiyonu yavaş yavaş yükselmeye başladı. Şimdi kan değerleri iyi. 5 ünite kan ve 3 ünite plazma verildi. Mide kanamasını durdurmak için çok büyük ilaç tedavisi yaptılar. Az önce yanına girebildim. Doktor arkadaşlarla yanağını okşadım, beni göremiyor, tavana bakıyor. Beni tanıyıp tanımadığını sordum. 'Tanımaz mıyım' der gibi güldü. Çok şükür hızla döndü geriye. Fikret'in yaşam azmi sayesinde bunların olacağını düşünüyordum. Ama bizi de şaşırttı, çok hızlı döndü. Bu kadar çabuk yanıt vereceğini biz de doktorlar da beklemiyordu."

ZEYTİN İSTEDİ

Öğle saatinde yoğun bakımda eşini ziyaret ettiğini dile getiren Filiz Otyam, "Yanına girdim. Dün destek ünitesine bağlıydı. ‘ Abla hazırlıklı olun durumu çok kritik' diyorlardı. Yanına girdim uyuyordu. Bir şey istiyor musun? diye sordum, ‘Su' istedi. Yaşam destek ünitesinden yeni çıktığı için zor yutkunuyordu. Uyandığında hemşirelerden ‘ Zeytin' istemiş. Ağız tadına çok düşkündür. Birkaç gün önce yöresel ürünler fuarından özel bir kalamata zeytin almıştık. O zeytine bayılıyor. Pazar günü onu almıştık. Aldığımız zeytini yemeye fırsatı olmadı. Gözünü açar açmaz aldığımız zeytini istemiş. Her şey çok güzele gidiyor. Çok şükür geriye döndü. Yaşam azmi. Herkesin gözü aydın. Fikret yeniden bizimle. Yüzümüz gülüyor şuan" diye konuştu.

SONRAKİ HABER