için kaldı

Tarık Akan'ın oğlu: Babam müslümandı, ateist ya da dinsiz değildi

Barış Üregül, babası Tarık Akan'ın son 10 yıldır hiç görüşmediği kardeşinin söylediklerine karşı; "Babam müslümandı, ateist ya da dinsiz değildi." dedi.

F5HABER F5HABER
Tarık Akan'ın oğlu: Babam müslümandı, ateist ya da dinsiz değildi

Usta sanatçı Tarık Akan'ın ölümü kadar, ağabeyinin açıklamaları da yankı uyandırmıştı. Ağabey Turgut Üregül'ün iddialarına Akan'ın büyük oğlu Barış Üregül son noktayı koydu.

"BABAM MÜSLÜMANDI"

66 yaşında toprağa verdiğimiz usta sanatçı Tarık Akan'ın hayatını kaybettiği hastanede, ağabeyi Turgut Üregül'ün açıklamaları tepki toplamıştı. Ama Turgut Üregül'ün cenaze kaçırıldı iddialarına Akan'ın büyük oğlu Barış Üregül yanıt verdi.

Posta'dan Canan Danyıldız'ın sorularını yanıtlayan Barış Üregül, usta oyuncunun son 10 yıldır hiç görüşmediği kardeşinin söylediklerine karşı; "Babam müslümandı, ateist ya da dinsiz değildi." dedi.

"İSLAMİ USULLERE UYGUN OLARAK GÖMÜLDÜ"

Babasının İslami usullere uygun olarak gömüldüğünü söyleyen Barış, dinsizlikle itam edilmesinin çok ağır olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Biz ailece dini bütün insanlarız, Müslümanız. Dinin Allah'la kul arasında olduğunu düşünüyoruz, bunun reklamı olmaz. Babam gibi düşünüyoruz. Babam dinsiz, ateist değildi. Devletle din işlerinin de ayrılmasını gerektiğini de düşünenlerdendi."

SONRAKİ HABER