Putin buna çok kızacak

Hollanda'nın Hilversum kenti Belediye Başkanı Pieter Broertjes, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Hollanda'da yaşayan kızı Maria'nın sınır dışı edilmesini istedi.

F5HABER F5HABER
Putin buna çok kızacak

Hollanda'nın Hilversum kenti Belediye Başkanı Pieter Broertjes, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Hollanda'da yaşayan kızı Maria'nın sınır dışı edilmesini istedi.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda'dan hareketlenen ve Ukrayna'da düşürülen yolcu uçağından Rusya'nın sorumlu tutulması sonrası Maria'nın sınır dışı edilmesi gerektiğini belirten Broertjes, bir süre sonra ise Twitter hesabından özür dileyerek, yaptığı açıklamanın akıllıca olmadığını dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kızı Maria, Hollanda'da erkek arkadaşıyla yaşadığının anlaşılması sonrası sınır dışı edilmek istendi. Hollanda'nın Hilversum kenti Belediye Başkanı Pieter Broertjes bir radyoya verdiği röportajda, Ukrayna'da düşürülen ve 193 Hollandalının hayatını kaybettiği uçağın sorumlusunun Rusya olduğunu, bu yüzden Voorschoten kentinde yaşayan Maria'nın sınır dışı edilmesi gerektiğini ifade etti. Broertjes, daha sonraysa yaptığı açıklamadan dolayı özür dileyerek, "Açıklamam akıllıca değildi" dedi.

Sosyal medya üzerinde Maria'nın adresini öğrenen binlerce kullanıcı ise protesto gösterisi çağrısında bulundu ve Maria'nın evinin önünde toplandı. Twitter üzerinden evin adresini paylaşan Hollandalılar, Maria'ya öfke kustu ve bir an önce ülkeyi terk etmesi gerektiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Maria ve Yaketerina adında iki kızı bulunuyor. Putin, yıllardır her iki kızını da medyadan uzak tutuyor ve fotoğraf çekilmesine izin vermiyor. Geçtiğimiz yıl Maria'nın Gazprom ve Stroytransgaz'da çalışan Hollanda vatandaşı Jorrit Faassen'le birlikte olduğu ve Putin'in çifti Hollanda'da ziyaret ettiği iddia edilmişti. Putin'in sözcüsü ise bu iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.

Geçen hafta Hollanda'dan Malezya'ya giden Malezya Havayolları'na ait bir uçak Ukrayna'da düşürülmüştü. Başta Ukrayna olmak üzere birçok kesim uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürüldüğünü iddia etmişti. Uçakta 193'ünü Hollandalıların oluşturduğu 298 kişi hayatını kaybetmişti. Olay sonrası Hollanda'da Rusya'ya karşı büyük bir protesto kampanyası başlatılmıştı.

(İHA)

SONRAKİ HABER