için kaldı

Bahçeli Dumlupınar’da konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletin şehit ve gazi mirasına, "yeni" diyerek sünger çekmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini söyledi.

F5HABER F5HABER
Bahçeli Dumlupınar’da konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletin şehit ve gazi mirasına, "yeni" diyerek sünger çekmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kütahya Dumlupınar'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, "26 Ağustos 1922 sabahı Afyonkarahisar'ın Kocatepe'sinden başlayan topçu ateşi onurun, izzetin, iffetin, istikbalin ve istiklalin taarruzu olarak tarihe mühür vurmuştur" dedi. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın dünya üzerinde derin yankılar uyandırıp tarihin aktığı yatağı değiştirdiğini anlatan Bahçeli, "Türksüz Anadolu arzulayanlar unutamayacakları ağır bir ders almışlardır. Türksüz millet, milletsiz vatan, vatansız insan yığını planlayanlar hayalleriyle ve alçak niyetleriyle birlikte geldikleri gibi defedilmişlerdir" dedi.

"TÜRK MİLLETİ İZİN VERMEYECEKTİR"

Dumlupınar'ın her yerinde, sere serpe, koyun koyuna yatan ve vatanın her köşesinden buraya koşup gelerek bir hilal uğruna toprağa giren elleri öpülesi şehitlerin her şeyin görgü tanığı olduğunu belirten Bahçeli, "Üç Komutan Anıtı, Milisler Anıtı, 500 kişilik sembolik şehit mezarları ve kitabeleri, Şehit Baba Oğul Anıtı, Mehmetçik Anıtı, Namazgâh ve Şadırvan'dan oluşan Dumlupınar Şehitliği hala 30 Ağustos 1922'nin nabız atışının duyulduğu mübarek bir mekandır. Başkomutanlık Meydan Zaferi'nin sembolleştiği, 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri' komutunun verildiği İlk Hedef Anıtı hamdolsun dimdik durmakta ve düşmana korku, dosta güven aşılamaktadır" dedi.

"Şehitlerin gazilerin mirasını kötüleyenlere 'yeni' diyerek 30 Ağustos'un üzerine sünger çekmeye çalışanlara Türk milleti izin vermeyecektir" diyen Bahçeli "Üzerimizde yaşanmış Türk asırlarının zafer sancağı dalgalanmaktadır. Kafkaslardan Hicaz çöllerine, Çanakkale'den Yemen'e, Galiçya'dan Dumlupınar'a kadar insanlığa adamlık öğreten, ilini ve dilini bayraklaştırmış Türk milleti her külfeti aşacak, her mihneti alt edecek güçtedir. Üç kıtada hala bizim anılarımız, eserlerimiz, geride kalan izlerimiz konuşulmaktadır" şeklinde konuştu.

"SÖKÜLÜP ATILDI"

Bahçeli, mabetlere el uzatanların, toprakları parçalama gayesi güdenlerin sökülüp atıldığını anlatırken, "Şunu bilelim ki, taarruz ruhu, taarruz tecrübesi bu milletin sinesinde hala kor gibi durmaktadır. Tekrar eski karanlık günler yeşerirse bu ruh önümüzü aydınlatacak, bir kez daha bağımsızlığımızın koruyucusu olacaktır" dedi. Bahçeli, "Başkomutanlık Meydan Zaferi'nin ikinci yıl dönümünde, Dumlupınar'a gelen Atatürk'ün burada yaptığı ve yıllar geçse de hafızalardan silinmeyen konuşmasının bir bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek şu pasajı okudu:

"Kendilerine bir milletin geleceği emanet edilen adamlar, milletin kuvvet ve gücünü yalnız ve ancak yine milletin gerçek ve kabul edilir yararlar elde etmesi yolunda kullanmakla sorumlu olduklarını bir an hatırlarından çıkarmamalıdırlar. Bu adamlar düşünmelidirler ki, bir memleketi ele geçirip işgal etmek, o memleketlerin sahiplerine hükmetmek için yeterli değildir. Bir milletin ruhu baskı altına alınmadıkça, bir milletin kararlılığı ve iradesi kırılmadıkça, o millete hükmetmenin imkanı yoktur."

Bahçeli, daha sonra Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaklaşık 15 bin öğrenciyle 'Gençlik Şühedanın İzinde' yürüyüşüne katıldı.

Bahçeli, dana sonra Dumlupınar Şehitliğine giderek dua etti.

(İHA)

SONRAKİ HABER