için kaldı

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Bahriye askeri 3'üncü kattan düştüMUĞLA'da, vatani görevini yapan 21 yaşındaki Cihan Yörük terhisine 8 gün kala birliğindeki binanın 3'üncü katından düşerek yaşamını yitirdi. İntihar ettiği iddiaya edilen Cihan Yörük'ün cenazesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.Yörük'ün Korkuteli'nin Küçükköy Bbeldesi'nde oturan ailesi, oğullarının ölüm haberini...

F5HABER F5HABER
Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Bahriye askeri 3'üncü kattan düştü

MUĞLA'da, vatani görevini yapan 21 yaşındaki Cihan Yörük terhisine 8 gün kala birliğindeki binanın 3'üncü katından düşerek yaşamını yitirdi. İntihar ettiği iddiaya edilen Cihan Yörük'ün cenazesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.

Yörük'ün Korkuteli'nin Küçükköy Bbeldesi'nde oturan ailesi, oğullarının ölüm haberini aldıklarında gözyaşlarına boğuldu. Oğullarının ölüm haberini komutanlarından duyan anne Perihan ve baba Mustafa Yörük fenalık geçirdi. Cihan Yörük'ün cenazesi pazartesi günü Küçükköy Beldesi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verilecek.

Foto: Cihan Yörük

===

'Sağlık turizmi ekonomiyi kuratarır'

MANAVGAT Ticaret Ve Sanayi Odası'nın (MATSO) 2014-2017 Stratejik Planı ve Manavgat 2023 Eylem Planı çalışmaları kapsamında 9. Meslek Grubu arama toplantısı gerçekleştirildi. Manavgat'taki Lake&River Side Hotel'de yapılan toplantıda konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, kış aylarında turizmde durgunluk yaşanması nedeniyle ilçede sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Turizmin 12 aya yayılmasının ilçe ekonomisine büyük katkıları olacağına değinen Boztaş, "Manavgat'ta turizmin alternatif yatırımlarla 12 aya yayılması gerekiyor" dedi. Spor, inanç, sağlık, kongre turizmi ve eko turizm alanlarında yatırım yapılabileceğini vurgulayan Boztaş, özellikle sağlık alanındaki yatırımların önemine işaret etti. Dünyada yılda 20 milyon kişinin sağlık amaçlı seyahat ettiğini vurgulayan Boztaş, sağlık turizminin dünyada her yıl artış gösterdiğini vurguladı.

İŞSİZLİK BİTER

Manavgat'ın iklimi, sağlık turizmine çok uygun olduğuna değinen Boztaş, "Manavgat'ta sağlık serbest bölgesi oluşturulmalı. Sağlık turizminin medikal, termal turizm, spa, wellness, yaşlı ve engelli turizmi gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Ayrıca Manavgat'ta sağlık turizmi çeşitlerinden biri olan yaşlılar için tatil köylerinin oluşturulması gerekiyor. Turizme yönelik terapi ve rehabilitasyon merkezleri kurulabilir. Mevcut turizm ürünümüzü sağlıkla çeşitlendirebilirsek, ilçe ekonomisi daha da kalkınır. Kış aylarında yaşanan işsizlik ortadan kalkar" diye konutu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Tartışılan projeyi encümen reddetti

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi'nin kampus içerisine 35 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktığı Yaşam Merkezi Projesi, Isparta Belediye Encümeninden geri döndü. 2 bin kişilik öğrenci apartı, iş yerleri, sosyal alanlar ve birçok ticari amaçlı tesisin bulunduğu proje için gerekli olan üst kullanım hakkını encümen uygun görmedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığındaki encümenin, konuyu 3 gün değerlendirdikten sonra esnafa zarar vereceği düşüncesiyle talebi reddettiği kaydettildi.

İHALE AĞUSTOS'TA YAPILMIŞTI

SDÜ, kampus içerisindeki 44 bin metre karelik alan üzerine 2 bin öğrencilik yurt, iş yerleri, sosyal donatı alanları ve diğer ticari amaçlı tesisler için geliştirilen Yaşam Merkezi Projesi'ni ağustos ayında ihale etmişti. Konya merkezli bir firma kazandığı ihalenin basına yansımasının ardından Isparta'daki apart ve yurt sahipleriyle hizmet sektöründe yer alan esnaf ihalenin iptali yönünde çalışma yaptı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye Başkanlığı ve Valiliği ziyaret eden esnaf, ihalenin iptal olması yönünde Ankara'ya kadar destek arayışına çıktı. Son olarak ise ITSO Meclis Üyesi Arif Ünal, ihalenin yasalara aykırı olduğunu iddia ederek Cumhurbaşkanlığı, YÖK, Sayıştay ve Kamu Denetçileri Birliği gibi kurumlara dilekçe göndermişti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Üniversite kampüsü-Rektör-Belediye Başkanı

===

Pinhani Burdur Gölü için söyledi

BURDUR Belediyesi'nin organize ettiği konserde sahneye çıkan rock grubu Pinhani, Burdurlu gençlere unutulmaz bir gece yaşattı. Hüsnü Bayer Spor Salonu'ndaki konserde Pinhani, sevilen şarkılarını seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konserde grubun parçalarına eşlik eden gençler, doyasıya eğlendi. Grubun solisti Sinan Kaynakçı bir ara bateriye geçerek bateri şov yaptı. Grup geçen yıl yaşamını yitiren Neşet Ertaş'ın sevilen eserlerinden 'Gönül Dağı' türküsünü de seslendirdi. Grubun solisti Sinan Kaynakçı Burdur Gölü'nün kuruduğuna dikkat çekerek "Göl kurursa, kuraklık olacak, göl çöl olacak. Çok kıymetli bir gölünüz var. Kurtarmak için her şeyi devletten beklemeyelim" dedi. Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özboyacı Pinhani grubuna çiçek vererek teşekkür etti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Konserden

(DHA - Hasan ALAYBEYOĞLU)
SONRAKİ HABER