Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

AK Partili adaylardan esnaf ziyaretiAK Parti Korkuteli İlçe Başkanlığı ilçe yönetimi kurulu üyeleri ile AK Parti Korkuteli Belediye Başkan aday adayları esnaf ziyaretinde bulundu. Ak Parti aday adayları, seçimlerde başarılı olmak için birlik- beraberlik içinde çalışacaklarını söyledi. İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, seçim sürecine girildiğini hatırlatarak, "Adayımız henüz açıklanmadı....

F5HABER F5HABER
Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

AK Partili adaylardan esnaf ziyareti

AK Parti Korkuteli İlçe Başkanlığı ilçe yönetimi kurulu üyeleri ile AK Parti Korkuteli Belediye Başkan aday adayları esnaf ziyaretinde bulundu. Ak Parti aday adayları, seçimlerde başarılı olmak için birlik- beraberlik içinde çalışacaklarını söyledi. İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, seçim sürecine girildiğini hatırlatarak, "Adayımız henüz açıklanmadı. Önümüzde çok büyük bir maraton var. Değerli aday adaylarıyla birlikte seçime hazırlanıyoruz" dedi.

Seçimde büyük bir başarı göstererek galip geleceklerini kaydeden Karaceliloğlu, "Belediye başkan adayımız kim olursa olsun çalışmalarda hep birlikte olup maddi ve manevi destek vereceğiz. Bu maratonda hep bir olacağız, tek olacağız, dik olacağız. Allah nasip ederse bu seçim değerli aday adaylarımız teşkilatımızın, birlik ve beraberliğiyle başarı göstereceğiz" dedi.

Foto: Ziyaretten

===

'İçmediğimiz suyu vatandaşa içirmeyiz'

GAZİPAŞA Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gökçebelen Köyü'nde yapımı süren içme suyu projesinin çalışmalarını yerinde inceledi. Köydes yatırım programları kapsamında devam eden Gökçebelen Köyü'ndeki içme suyu projesi tamamlandığında Merkez, Bük ve Kuzualan mahallelerine içme suyu verilecek. Çalışmaları inceleyen Kaymakam Muhittin Pamuk, 287 bin TL'ye mal olacak projenin son aşamaya geldiğini söyledi.

Yapım işinde 8 bin 254 metre içme suyu borusu döşendiğine işaret eden Kaymakam Pamuk, "Su en temel ihtiyaçtır. Köylerin su sıkıntısını giderebilmek amacıyla çalışmalar aralıksız devam ediyor. İçmediğimiz suyu vatandaşa içirmeyiz. Bu anlayışla vatandaşlara temiz içme suyu getiriyoruz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Kaymakam su deposu inceleme, kaymakam su testi yaparken

===

Göz doktoru göreve başladı

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne geçici görevle gönderilen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Vatansever, göreve başladı. Hastane polikliniğinde hasta kabulüne başlayan Dr. Vatansever, vatandaşların göz hastalıklarıyla ilgili her türlü problemlerinde kendilerine müracaat etmesini istedi. Yaklaşık 2 aydan buyana göz doktoru bulunmayan hastanede 1 ay geçici olarak göreve yapacağını belirten Dr. Halil Vatansever, “Alanya Devlet Hastanesi'nde görev yapıyorum. Göz rahatsızlığı olanlar hafta içi her gün polikliniğimize gelerek muayene olabilir" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA(DHA)

Foto: Göz Doktoru Halil Vatansever ve göz muayenesinden

===

Hava kirliliği hasta ediyor

AFYONKARAHİSAR İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, hava kirliliğinin birçok hastalığa sebep olabildiğini söyledi. Dr. Lütfi Akgün, genel olarak havadaki kirleticilerin sağlığa ciddi etkileri olduğunu kaydetti. Hava kirliliğinin solunum fonksiyonlarında bozulma, solunum sistemi hastalıklarında artışa yol açtığına işaret eden Dr. Akgün, "Kronik solunum sistemi hastalığı olanlarda hastalığın artmasına neden olur. Kanser vakalarında artışa neden olduğu gibi erken ölümlere yol açar" dedi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI TERCİH EDİLMELİ

Bebekler ve gelişme çağındaki çocuklar, gebe ve emzikli kadınlar, yaşlılar, kronik solunum ve dolaşım sistemi hastalığı olanlar, sigara kullananlar, düşük sosyoekonomik grup içinde yer alanların kirli havadan daha çok etkilendiğine değinen Akgün, "Mutlaka kaliteli ve çevreye zarar vermeyen yakıt kullanılmalı. Özel araçlar yerine toplu taşıma araçları tercih edilmeli. Havanın kirlenmemesi için kişisel katkıda bulunmalıyız" diye konuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Halk Sağlığı Müdürü Akgün

===

Güneş pilli araç projesine destek

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Kulübü üyeleri Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti. SDÜ Teknolojik Malzemeler Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde görevli Hidayet Yıldız, güneş enerjisiyle çalışan aracı tekrar devreye sokmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla Türkiye çapında ün yapmış üniversiteleri geride bıraktıklarını anlatan Yıldız, “SDÜ'nün varlığını kanıtladık. Şu anda güneş pilli araba yapım çalışmamız var. Bu yıl yapılacak yarışlara katılmak istiyoruz. Yapacağız çalışmalarla aracın hızını ilk etapta saatte 80 kilometreye ulaşmasını sağlamak. Daha sonra ise bu hızı 140 kilometreye çıkarmak" dedi.

Belediye Başkanı Günaydın, kulüp üyelerinin kendisine sunduğu projeyi inceledi. Her konuda yardıma hazır olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, teknolojinin 1970'li yıllardan bu yana büyük bir hızla ilerleme kaydettiğini ifade etti. Günaydın, “Yaptığınız çalışmaları takdirle karşılıyorum. Bana ihtiyaç olan her konuda yardıma hazırım" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Öğrencilerin fikirlerini geliştirecek atölye

AFYONKARAHİSAR Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nda Young Guru Academy Atölyesi (Hayal Ortakları Derneği) kuruldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve okul yönetiminin işbirliğiyle kurulan atölyede, yuvarlak masa, kürsü, kitaplık bulunuyor. Atölyenin ışıklandırma sistemi de her öğrencinin eşit şekilde faydalanacağı şekilde tasarlandı. Atölyede her cumartesi, okul tarafından belirlenen öğrencilerle çalışma yürütülecek. Proje sonunda okuyan, araştıran, hayal kuran, algılama gücü yüksek bireyler yetişmesi hedefleniyor.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE VURGUSU

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, özgür düşünceden korkulmaması gerektiğini söyledi. Yalçın, “Topraklarımızda tarihi şahsiyetler mevcut. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin kuruluşunda hayal ederek bize emanet etmiştir. Son yıllarda üretkenliğimiz bir kenara itilmiştir. Başkalarının düşünceleriyle yaşar hale gelmişiz. Beyin göçü ile kendi topraklarımızdan yetişen kişiler, başka topraklara gitmişler. Geleceğin genç liderleri öğrencilerimizin hayal kurmaktan kaçınmaması gerekir. Özgün düşünmekten taviz vermeyeceğiz" dedi.

ÖĞRENCİ, KENDİNİ İFADE EDEBİLECEK

Atölyenin işleyişini anlatan Atölye Lideri Ertan Saba, projenin öğrencilerin iletişim becerilerinin arıttırdığını söyledi. Çocukların kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneklerinin geliştirileceğini anlatan Saba, "Kürsü çok önemli bir yer ifade ediyor. Arkadaşlarımız kürsüde kendilerini anlatıyor. Işık düzenini de her noktaya eşit gelecek şekilde ayarlanmış durumda. Yuvarlak masa da empati ve iletişim için çok önemli. Öğrencilerimiz kendi fikirlerini geliştirebiliyor" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: proje toplantısı ve açılışından foto

===

AKÜ'de akademik tören

AFYON Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) yardımcı doçent kadrosuna atanan akademik personel için tanışma toplantısı düzenlendi. Ahmet Necdet Sezer Kampusu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen tanışma toplantısında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yardımcı doçent kadrosuna atanan akademik personeli tek tek tebrik etti. Öğretim üyelerine dizüstü bilgisayar hediye eden Prof. Dr. Solak, “2011 Mart ayından bu yana bu töreni 7'nci kez düzenliyoruz. Tüm yeni öğretim üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bu törenlerde bugüne kadar 248 dizüstü bilgisayar hediye ettiklerini anlatan Prof. Dr. Solak, "Sizlerden bu bilgisayarlarla güzel makaleler yazmanızı bekliyoruz. Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum" dedi. Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, AKÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan, AKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan da katıldı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Halk koşusu ve bisiklet yarışı yapıldı

KAŞ Belediyesi tarafından düzenlenen Doğa Sporları Festivali kapsamında halk koşusu ve bisiklet yarışı gerçekleştirildi. 'Dört Mevsim Halk Koşusu', Çukurbağ Yarımadası'ndaki polis noktasında başladı ve Kaş Yat Limanı'nda sona erdi. 41 kişinin katıldığı 4 kilometrelik yarışı 11 yarışmacı tamamladı. Yarışı 12 dakika 58 saniyelik derecesiyle Ferhat Güngör birinci tamamlarken, 12 dakika 59 saniyelik dereceyle Aykut Küçükkurt ikinci, 13 dakika 30 saniyelik dereceyle Mehmet Özkan üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara para ödülü ve madalya verildi.

'Dört Mevsim Bisiklet Yarışı' ise Çukurbağ Yarım Adası'nda başladı. Yat limanında sona eren 5 kilometrelik parkuru 11 bisikletçi koştu. Yarışı 16 dakika 18 saniyelik dereceyle İskoçyalı Paul Forcester birinci tamamlarken, 16 dakika 59 saniyelik derecesiyle Kaan Duman ikinci, 17 dakika 30 saniyelik dereceyle Mehmet Özkan üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara para ödülü ve madalyaları Belediye Başkanı Abdullah Gültekin tarafından verildi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Yarıştan

===


(DHA - Hasan ALAYBEYOĞLU)
SONRAKİ HABER