Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

'Turizmde Istanaz' projesi tanıtıldıKORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Turizmde Istanaz' projesi, ilçede düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Korkuteli'nin eski ismi Istanaz'ın adını taşıyan projenin tanıtım toplantısında, yayla turizmi sinevizyon eşliğinde anlatıldı.Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) '2013 Doğrudan Faaliyet Desteği' kapsamında olan projenin...

F5HABER F5HABER
Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

'Turizmde Istanaz' projesi tanıtıldı

KORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Turizmde Istanaz' projesi, ilçede düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Korkuteli'nin eski ismi Istanaz'ın adını taşıyan projenin tanıtım toplantısında, yayla turizmi sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) '2013 Doğrudan Faaliyet Desteği' kapsamında olan projenin tanıtım toplantısına BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Yatırım Destek ofisi Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz ile diğer yetkililer katıldı.

Korkuteli Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Koordinatörü İbrahim Emre Gürsoy, Korkuteli'nin yazın gördüğü ilgiyi göz önünde bulunduran bir çalışma hazırlayarak BAKA'ya sunduklarını, ilçeyi tanıtan bir kısa film çekimi yapıldığını, 43 köyün gezilerek fotoğraflandığını ve ilçe turizminin stratejisini belirlediklerini anlattı.

Tuncay Engin de BAKA'nın Isparta, Antalya ve Burdur'un ekonomisini geliştirmek, sürdürülebilir kalkınma sağlamak, istihdam alanları oluşturmak, ihracatı yükseltmek ve tanıtım yapmak gibi çalışmaları olduğunu dile getirdiği konuşmasında, Korkuteli'de yayla turizminin canlanması için gerekli desteğe her zaman hazır olduklarını ifade etti. Tanıtımın ardından protokol üyelerine şark köşesinde ayran ve keşkek ikram edildi, kanun sanatçısı Fazıl Ercan yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosu canlı müzik sundu.

Foto: Tanıtımdan

===

'Gülümseyen çocuklar' projesi başladı

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde insan odaklı hizmetler kapsamında 'gülümseyen çocuklar' projesi başlatıldı. Yavuz Gürkan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Halkla İlişkiler Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, çocuk hastalar için çizgi film gösterimi, eğlenceli eğitimler, masal okuma aktiviteleri düzenleniyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak, çocukların korkmadan muayene olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan projeyi, ailelerin de memnuniyetle karşıladığını söyledi. Polikliniklerde muayene sırasında çocuklara haftada 3 gün palyaçoların eşlik edeceğini belirten Dr. Konak, insan odaklı projelerin sürdürüleceğini kaydetti.

Hastaneye son bir yıldır fiziksel ve tıbbi cihaz yatırımı yapıldığını, bu yatırımların yanı sıra daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini de anlatan Dr. Konak, "Bu amaçla hastanemize başvuran çocuklara yönelik 'Gülümseyen Çocuklar' projesi uygulamasını başlattık. İdari ve Mali İşler Müdürü Refik Akten projenin yürütülmesinde rehberlik ediyor. Projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Palyaçolar çocuk hastalara eşlik ederken

===

Kaymakam keşkek dağıttı

KAŞ Kaymakamı Selami Kapankaya, Cumhuriyet'in 90'ıncı yıldönümü nedeniyle, Kaşlılara ve ilçeye gelen konuklara keşkek dağıttı. Yardımseverlerin de katkılarıyla kazanlarda keşkek pişirten Kaymakam Kapankaya, Kaş Yat Limanı'nda kurulan tezgahlarda, kazanların başına geçerek konuklara kendi eliyle keşkek ikram etti. Kısa sürede, yaklaşık bin kişiye keşkek dağıtımı yapıldı.

Kaymakam Selami Kapankaya, "Kaş'ta 90 yıldır kutlanan Cumhuriyet Balosu nedeniyle, Türkiye'nin birçok yerinden ilçemize binlerce kişi geldi. Keşkek, yöremize özgü farklı bir düğün yemeği. Biz de Kaş'a gelen konuklarımıza jest olarak keşkek ikram etmek istedik. Kaş'a özgü bir tadı tanıttık" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Keşkek dağıtımından

(DHA - Hasan ALAYBEYOĞLU)
SONRAKİ HABER