Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Köylere 380 bin TL bütçeKORKUTELİ Köylere Hizmet Götürme Birliği eylül ayı meclis toplantısı Kaymakam Erkan Karahan başkanlığında yapıldı. İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Ali İrban, Hüseyin Çil ve 26 köy muhtarının katıldığı toplantıda, 2014 yılı genel bütçesi görüşülerek kabul edildi. 2014 yılı 3 aylık genel bütçesi 380 bin TL olarak onaylandı.Birlik toplantısında konuşan Kaymakam Karahan...

F5HABER F5HABER
Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Köylere 380 bin TL bütçe

KORKUTELİ Köylere Hizmet Götürme Birliği eylül ayı meclis toplantısı Kaymakam Erkan Karahan başkanlığında yapıldı. İl Genel Meclisi üyeleri Hasan Ali İrban, Hüseyin Çil ve 26 köy muhtarının katıldığı toplantıda, 2014 yılı genel bütçesi görüşülerek kabul edildi. 2014 yılı 3 aylık genel bütçesi 380 bin TL olarak onaylandı.

Birlik toplantısında konuşan Kaymakam Karahan, köylerin makul ve mantıklı ihtiyaçlarının çözümü noktasında çalıştıklarını söyledi. Birlik olarak projelerini kendilerine tüm köylere hizmet ürettiklerini kaydeden Kaymakam Karahan, "Bundan sonrada bu çalışmalar devam edecek. Hizmet götürülmeyen köyümüz kalmayacak" dedi.

İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE HİZMET

Kaymakam Karahan, ilçenin ve köylerin kalkınması amacıyla harcadıkları yoğun mesai sonunda başarılı birçok çalışmaya imza attıklarını kaydetti. Köylerin sorunlarının ödenekler dahilinde çözmeye çalıştıklarını anlatan Kaymakam Karahan, "Sorunları bulunan köylerimiz var. Bunları da tespit ederek çözmeyi amaçlıyoruz. Çevre düzenlemesi, okul ve köy konağı tadilatı, kilit parke, içme suyu deposu, mesire yeri ve parkların yapımı için destek vereceğiz. Muhtarlıklar da işçilik olarak destek olacak" dedi.

Foto: Toplantıdan

===

Yeşilköy'e dev piknik ve spor alanı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Yeşilköy Beldesi'nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nden kiralanan 106 dekarlık alan piknik alanı olarak düzenlendi. Yeşilköy Belde Belediyesi tarafından Kızılbucak mevkisinde düzenlemesi yapılan piknik alanı, yaklaşık 190 bin TL'ye mal oldu. Proje için gerekli ödeneğin 90 bin lirası Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sağlandı.

Piknik alanının altyapı çalışmaları belediye ekipleri tarafından yapıldı. Piknik alanı, yan bir yolla Yeşilköy Beldesi'nin kuzeyindeki İslamlar ve Üzümlü köylerine bağlandı. Piknik alanında, mangal yapılabilecek şöminelerin bulunduğu 25 kameriye, oturma alanları, çocuk oyun parkı, spor aletlerinin bulunduğu spor alanı, genel tuvaletler, gezi ve yürüyüş yolları yer alıyor.

Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, beldeye doğayla iç içe bir dinlenme alanı kazandırdıklarını söyledi. Bölgede pikniğin yanı sıra spor da yapılabileceğini vurgulayan Başkan Akdeniz, "Bölgenin turizme kazandırılması için özel parkurlar yapmak istiyoruz. Bunun için de turizmcilerle görüşüyoruz" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Piknik alanından

===

MHP'li Çil, CHP'ye geçti

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi'nden istifa eden Antalya İl Genel Meclis üyesi ve Başkanvekili Hüseyin Çil, CHP'ye geçti. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde MHP'den İl Genel Meclisi üyesi olan Hüseyin Çil, 28 Eylül'de CHP'ye geçti. Hüseyin Çil, görev süresi boyunca plan ve bütçe komisyon başkanlığı, grup sözcülüğü, gençlik ve spor komisyon başkanlığı yaptı. Çil son olarak İl Genel Meclisi 1'inci Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Hüseyin Çil

===

Deprem değil, yanlış yapılanma öldürür

AFYONKARAHİSAR İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Dinar'da 1 Ekim 1995 yılında meydana gelen depremin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların deprem riski göz önüne alınarak yapılması gerektiğini söyledi. Son olarak yaşanan Van depreminde bir kez daha depremin değil, yanlış yapılaşma, bilgisizlik ve binaların insanları öldürdüğünü gördüklerini kaydeden Buldan, "Depremin hasarlarını felaketten sonra sergilediğimiz dayanışma gibi depremden önce alacağımız önlemlerle azaltabileceğimizi hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.

Afyonkarahisar'ın büyük bir bölümünün ve Dinar'ın 1'inci derece tehlikeli deprem bölgesi üzerinde bulunduğuna dikkati çeken Buldan, "Bunun için deprem gerçeğiyle yaşamak, geçmişteki acılarımızdan ders çıkarmak, yeni acıların yaşanmaması için bu gerçeği göz önünde tutarak, yasal, idari ve uygulamaya dönük kararları ve tedbirleri almak devlet ve toplumun en büyük sorumluluğudur. Canımızın, malımızın ve binalarımızın güvenliği için plansız ve kaçak yapılaşmadan kaçınmalı, deprem yönetmeliğine uygun hareket etmeliyiz" diye konuştu.

MANEVİ KAYIPLAR UNUTULMADI

Dinar'da 1995 yılında meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde 94 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Buldan, "250'ye yakın vatandaşımız yaralandı. Bunun yanında deprem bölgedeki binalardan 4387 binada ağır hasar, 2876 binada orta hasar ve 6126 binada az hasar meydana getirmiştir. Depremin açtığı maddi hasar Afet Kanunu kapsamında giderilmiş, ancak açtığı manevi yaralar, yaşanan üzüntüler, acılar ve hayatını kaybedenler unutulmamıştır" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Buldan'ın fotosu

===

Meteorolojiden 'don' uyarısı

(DHA - Hasan ALAYBEYOĞLU)
SONRAKİ HABER